• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Paasontbijt of paasbrunch?

Pasen gaat traditioneel gepaard met een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch. Vers fruitsap, eieren, diverse broodjes, feestelijke hapjes, een fles bubbels ... Neem de tijd om samen met familie en vrienden te genieten. En zorg ook voor een lentesfeer in huis. Bloemen, kaarsen en mooie tafellakens fleuren je woonkamer helemaal op. Met onze tips wordt je paasontbijt of -brunch een echt succes!

Paasontbijt

Kies je voor een paasontbijt? Dek de tafel dan de avond ervoor. Zo begint het feest meteen als iedereen wakker is. Zorg voor een vrolijk tafellaken in gele, licht groene, roze, en oranje tinten. Zet een vaas met lentebloemen zoals tulpen, anemonen en narcissen op tafel. En leg naast elk bord een kleine attentie of verrassing (chocoladehaas of -eieren). Het ontbijt - waar gekookte eieren uiteraard niet mogen ontbreken - wordt aangevuld met een paasbrood, suikerbrood, pistolets, koffiekoeken, hartig en zoet beleg, versgeperst fruitsap, zelfgemaakte fruitsalade of niet en andere lekkernijen.

Maak tijd voor een goed ontbijt

 • Eet fruit
 • Wees zuinig met zoet beleg
 • Ga voor volle granen brood
 • Let op met drankjes
Meer weten?

Eierrecepten

Op de paastafel horen ontegensprekelijk eieren. In alle mogelijke  gekookt, gebakken, gepocheerd, scrambled eggs, spiegelei, omelet, verloren brood, wentelteefjes ...

Inspiratie nodig?

WIST JE DAT?

Wat is het verband tussen Pasen en eieren?

In de middeleeuwen was het tijdens de vastenperiode verboden om eieren te eten. Maar de kippen bleven uiteraard leggen. Dus werden de eieren gekookt om langer te bewaren, versierd en met Pasen gegeten of cadeau gedaan. Het ei staat ook symbool voor de verrijzenis van Christus. Vandaar dat eieren met Pasen in zoveel bereidingen gebruikt worden.

Paasbrunch

Slaap je met Pasen liever wat uit? Opteer dan voor een brunch, een combinatie van ontbijt en middagmaal. Brunch is een samentrekking van het Engelse breakfast en lunch. De sleutel tot een geslaagde paasbrunch is afwisseling. Je serveert dus zowel zoete broodjes en lekkernijen als hartige hapjes. Ook komen er warme én koude gerechten op tafel. Een brunch wordt meestal tussen 10u en 14u gehouden.

Tip: dek de tafel de avond ervoor en bereid lunchhapjes op voorhand, zo hoef je niet te vroeg uit de veren. Maak het je vooral niet te moeilijk!

Wat kan je opdienen voor een brunch?

Meer weten?

Paaseieren rapen

Na het paasontbijt of de paasbrunch staan de kinderen te trappelen van ongeduld. Het is immers hoog tijd om chocolade-eieren te rapen! Een tuin is zeker geen vereiste. Ook binnen zijn er heel wat plaatsen waar je eitjes kan verstoppen. Wij geven je drie leuke tips mee om de zoektocht net iets spannender te maken. Plezier verzekerd voor jong en oud!

WIST JE DAT?

Waar komt de paashaas vandaan?

Rond het ontstaan van de paashaas bestaan er heel wat verhalen en mythes. De paashaas zou van oorsprong een Duits gebruik zijn en stamt vermoedelijk al uit de 17de eeuw. Net zoals de eieren, staat de haas symbool voor de vruchtbaarheid omdat hij zich snel voortplant. Wie kon dus beter gekleurde eieren afleveren dan de paashaas?

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje