• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Duurzame tonijn

Duurzame tonijn bij Delhaize

naar bokalen

Willen we tonijn blijven eten, dan moeten we ervoor zorgen dat we duurzaam en verantwoordelijk omgaan met wat de zee ons te bieden heeft. Daarom engageert Delhaize zich om bedreigde vissoorten niet meer te verkopen en om vismethodes te hanteren die het marine ecosysteem geen schade toebrengen. Delhaize werkt reeds een aantal jaren aan hun assortiment opdat consumenten een verantwoorde keuze maken om zo vis te waarborgen voor de toekomstige generaties. In jouw Delhaize supermakt zal je uitsluitend tonijn aantreffen afkomstig uit visserijen met een duurzaam beleid. Je kan deze dus aankopen met een gerust hart!

Bedreigde tonijnsoorten

Tonijn is wellicht het meest bekende slachtoffer van ongereguleerde en ongecontroleerde overbevissing. De meeste beviste tonijnsoorten zijn opgenomen op de rode lijst van de IUCN (Internationale Unie voor Natuurbescherming) als bedreigde soorten. Delhaize heeft hierdoorbesloten om de blauwvintonijn niet meer te verkopen. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door de Japanse vraag naar sushi.

De missie van Delhaize

Bij Delhaize stellen we alles in het werk om je elke dag de beste vis aan te bieden met respect voor de principes van de duurzame visvangst. Waar nodig passen we ons assortiment aan zodat we je steeds duurzaam gevangen vis aanbieden, en zowel voor de verse, diepgevroren als ingeblikte vis.

Welke duurzame tonijnsoorten vind je bij Delhaize?

Verse geelvintonijn

Onze geelvintonijn wordt met de handlijn of de hengel gevangen in de Indische Oceaan (Filipijnen en Maldiven). En is afkomstig van visserijen met een duurzaam beleid op weg naar MSC (Marine Stewardship Council) certificatie. Hij heeft een lengte van 30 tot 170 cm en kan tot 90 kg wegen. Verder heeft hij een blauwe rug, gele flanken, felgele vinnen en een zilveren buik. Geelvintonijn is een duurzame vis met MSC-keurmerk.

Je kan hem in de pan, in de oven, in de grill of in koude marinades bereiden.

Onze witte tonijn in bokaal

Bij Delhaize vind je ook ingeblikte witte tonijn die MSC-gecertificeerd is. Deze certificatie is een garantie voor goede praktijken en beheer van de visserij inzake duurzaamheid. Deze komt voor in tropische en subtropische wateren van de Stille en Indische Oceaan. De witte tonijn heeft grote ogen, een smal lijf en een lange zijvin. Hij heeft bijna enkel wit vlees en een heel verfijnde smaak. Deze soort past bijvoorbeeld perfect in een gemengde salade. Delhaize stelt 2 referenties voor die gecertifieerd zijn: één natuur en een andere met olijf olie.

Wist je dat?

Geen blauwvintonijn bij Delhaize

Door overbevissing raakt blauwvintonijn sterk bedreigd. Daarom bieden we bij Delhaize geen blauwvintonijn, maar geven we voorrang aan duurzamere vis en selectievere vistechnieken die het zeemilieu beschermen.

Tonijnrecepten

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje