• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Zalige gerookte zalm

Zeg nooit zomaar zalm. De gerookte zalm in het Taste of Inspirations-aanbod bij Delhaize heeft immers een nobele afkomst. En dan zwijgen we nog over het uitgekiende productieproces. Het is niet voor niets dat deze zalm een uitzonderlijke smaak biedt. Proef hem zelf, maar geniet eerst van een stukje achtergrond.

Nobele afkomst

Voor zijn gerookte zalm trekt Delhaize naar Noord-Schotland. De Orkney Islands in het Noorden zijn vermaard om hun verfijnde zalmkwekerijen. Het koele, heldere water van de Noord-Atlantische Oceaan met sterke stroming zorgt voor een natuurlijke biotoop. En dat resulteert in fitte, gezonde en smakelijke zalm.

Gezond, want Orkney kent als grenszone tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan veel getijdewateren. Die staan borg voor een superieure waterkwaliteit, ver boven de gemiddelde kwaliteit van rivierwater. De vis is ook in goede conditie, door een selectief dieet van duurzaam voedsel met veel Omega 3.

Voor de smaak gaat Delhaize naar een koninklijk onderscheiden rokerij in Abderdeen Harbour. Daar ondergaat de zalm een ambachtelijk rookproces. Eerst wordt hij grondig gefilterd en handgezouten. Dan belandt hij verticaal voor 24 uur in rode, bakstenen ovens die al sinds midden 19de eeuw worden gebruikt. Waarom verticaal? Zo verkrijgt men traag gerookte zalm die zijn aangename aroma’s volledig behoudt. De houtschilfers van beuk en eik geven deze zalm zijn typische smaak.

Deze eeuwenoude technieken zijn zeldzamer dan ooit. Ze geven een subtiele, unieke smaak aan de zalm. Hierdoor staat hij op het verlanglijstje van de beste hotels en restaurants ter wereld. En vindt u hem in het Delhaize-assortiment.

Gravlaks -
Gravet Laks

Ontdek dit recept

Kleine flammkuchen
met gerookte zalm

Ontdek dit recept

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst