• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Pompoenen, overheerlijk en kleurrijk

Het is herfst en daar zijn de pompoenen weer! Ze zijn overheerlijk, kleurrijk en veelzijdig. Om je de geschikte soort pompoen te helpen kiezen, zetten we ze op een rij en verklappen we je een paar succesrecepten.

Winterpompoenen

De grote familie van de pompoenen wordt onderverdeeld in 2 groepen: de winter- en de zomerpompoenen. De winterpompoenen worden pas geoogst als ze volledig rijp zijn en hun schil hard is. De schil, de pitten en de vezels van de winterpompoen zijn niet eetbaar. Het vruchtvlees is vlezig, maar wordt zachter en zoeter tijdens het bakken of koken.

Kastanjepompoen

De kastanjepompoen is een kleinere variant van de pompoen en is donkerder van schil. Zijn intense smaak doet denken aan die van kastanjes. Kastanjepompoen smaakt heerlijk in soep, puree of ovenschotels.

Ontdek onze recepten met kastanjepompoenen >>

Reuzenpompoen

De bekendste winterpompoen is ongetwijfeld de reuzenpompoen. Hij kan een omvang bereiken van wel 1 meter en kan tot 70 kilo wegen. Hoe kleiner de pompoen, hoe meer smaak. Een reuzenpompoen heeft dus minder smaak en kan je beter als decoratie gebruiken.

Ontdek onze recepten met pompoenen >>

Zomerpompoenen

Zomerpompoenen worden kort na de bloei geoogst als de schil nog zacht en eetbaar is. Ze zijn sappig, hebben een dunne schil en zijn niet lang houdbaar.

Courgette

Courgette kan groen of geel zijn. De gele courgette is iets zoeter van smaak dan de groene. Courgette wordt doorgaans gekookt of gebakken. Denk maar aan gevulde courgettes met gehakt of gebakken vis met courgette. Of laat je je liever verleiden door een groentesalade met rauwe courgette? Keuze te over!

Ontdek onze recepten met courgettes

Patisson

De patisson is een pompoenachtige vrucht die rond en gekarteld is. Hij is 15 tot 20 cm groot en kan wit, geel of groen zijn. Patissons kan je vullen met soep of gehakt, of verwerken in slaatjes, pasta of in een stoofpot. Verwijder de schil zeker niet, want dan verlies je de mooie vorm.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje