• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Belangrijk bericht: Delhaize vraagt haar klanten om bij het product Delhaize Comme Chez Soi Pickles 340ml extra aandachtig te zijn op het label.  Lees meer >

Delhaize, de ideale partner voor een geslaagde apero

Delhaize zit graag mee aan tafel om vriendschap en smaak te vieren. Delhaize heeft een uitgebreid gamma voor een geslaagde aperitief, zowel voor kleine als voor grote momenten. Met de producten van Delhaize kan je eindeloos combineren waardoor ieder zijn smaak vindt. Bovendien zijn ze eenvoudig klaar te maken, heel origineel en steeds verrassend. 95%* van onze proevers is zot van een Delhaize apero!

Nodig al je vrienden uit ... Delhaize zorgt voor de rest!

* Resultaten op basis van een Delhaize bevraging bij 1300 personen tussen 28/08/2015 en 08/09/2015.

Getuigenissen van onze proevers

Steve, 26 jaar oud, Vosselaar: “Heel tevreden over de apero producten, deze waren ons eerder onbekend, maar vielen bij iedereen in de smaak. Bruschetta, tomaat, hummus natuur, een aanrader!!”

Sara, 28 jaar oud, Merchtem: “Erg lekker! De producten waren zeer lekker van smaak en je kan er leuke apero combinaties mee maken. Iedereen was het er mee eens dat dit nog bij onze apero's geserveerd zal worden!”

Stéphanie, 41 jaar oud, Holsbeek: “I love apero's! Voor mij de full option. Alles heb ik uit de kast gehaald. Ik zette de tuintafel vol met al de hapjes en het feest kon beginnen. Moet ik hier nog meer uitleg bij geven? Supergeslaagd dus en iedereen vond het superlekker en feestelijk gepresenteerd. Met deze aperoproducten laat je je gasten welkom voelen en willen ze niet meer naar huis.”

Ontdek onze producten

Wat is hummus eigenlijk?

Hummus is een smeuïge bereiding op basis van kikkererwten en sesampasta. Het geheel is afgewerkt met een beetje knoflook en soms met andere mediterraanse kruiden. Hummus is een populaire saus die vaak gebruikt wordt bij Mezze-gerechten in combinatie met Turks broods of crackers. De hummus van Delhaize is erkend voor zijn unieke en smeuïge textuur. 92%* van onze proevers houden dan ook van onze smeuïge hummus. Makkelijk te gebruiken door haar kleine verpakking: 97%* van onze proevers zijn akkoord met het gebruiksgemak.

* Resultaten op basis van een Delhaize bevraging bij 1300 personen tussen 28/08/2015 en 08/09/2015

Getuigenissen van onze proevers

Maaike, 31 jaar oud, Jabbeke: “De Delhaize hummus is superlekker!!!”

Elly, 50 jaar oud, Lommel: “De hummus was lekker, gecombineerd met groenten. De hummus met 3 verschillende smaken van vergeten groenten was super en viel heel goed in de smaak.”

Florence, 27 jaar oud, Bissegem: “... De Hummus natuur en trio werden met open armen ontvangen. Iedereen vond het leuk eens nieuwe smaken te proeven. Sommigen stonden er sceptisch tegenover. Maar door ze te laten proeven van de hummus waren ze al snel overtuigd! ...

Wist je dat? Het woord "hummus"

... in het Arabisch betekent “kikkererwt”. Kikkererwten bevatten, zoals alle peulvruchten, plantaardige proteïen en worden dus vaak door vegetariërs gegeten. Hummus is voornamelijk bekend in Indië en de Mediterrane landen.

Onze raad

Probeer de hummus eens met rauwe groentjes: gezond en lekker.
Voeg eens een scheutje olijfolie en wat citroensap toe aan je hummus. Zo beleef je hummus op een zeer traditionele manier!

Ontdek ons assortiment

Delhaize heeft een heel breed gamma: meer dan 7 variëteiten. Er is een smaak voor iedereen: van natuur tot fijne kruiden, van pikante saus tot trio’s van hummus ... Origineel en verrassend! Bovendien is 95%* van onze proevers tevreden over ons hummusgamma.

* Resultaten op basis van een Delhaize bevraging bij 1300 personen tussen 28/08/2015 en 08/09/2015

Meer inspiratie

Wens je meer te weten over hummus? Verkies je om jouw eigen hummus te maken? Probeer dan één van onze overheerlijke hummusrecepten!

Meer weten >

Wat is Oudendijk kaas?

Deze kaas is afkomstig uit het noorden van Holland en draagt hierdoor het BOB-label dat staat voor zijn beschermde oorsprongsbenaming.

Oudendijk kaas is het resultaat van een eeuwenoude traditie: een authentieke en artisanale rijping op houten planken, bereid met veel geduld, liefde en met de allerbeste melk uit Noord-Holland.

Oudendijk kaas zit vol karakter. Zo is 96%* van onze proevers verzot op zijn volle karakter.

* Resultaten op basis van een Delhaize bevraging bij 1300 personen tussen 28/08/2015 en 08/09/2015.

Getuigenissen van onze proevers

Patricia, 52 jaar oud, Blankenberge: “... de brokjes oude brokkelkaas van Oudendijk, waren verdwenen nog voor we zelf aan tafel zaten. Getuigt wel van smaak! ...”

Marinus, 60 jaar oud, Kortenberg: “... alle aperitief hapjes van Delhaize werden zeer positief onthaald. De Oudendijk kaas vond iedereen, zonder uitzondering, heel smakelijk. Deze pittige smaak past perfect bij een apero. ...”

Hellen, 39 jaar oud, Deinze: “... Oudendijkkaas > ik nam brokkelig - superlekker. Mijn man is normaal gezien niet zo'n fan van dit type kaas, maar deze is absoluut goedgekeurd. Trouwens zeer lekker samen met de antipasti artisjokken ...”

Wist je dat? Oudendijk

... is de naam van een klein dorpje in het noorden van Holland.

Onze raad

Met een druif of een braambes op een stokje krijg je frisse en kleurrijke hapjes.

Ontdek ons assortiment

Delhaize heeft een breed gamma aan blokkazen, 5 om precies te zijn. Iedereen kan zijn smaak vinden: zachtere of vollere smaak, of met een tikkeltje mosterd. 93%* van onze proevers is tevreden over dit gamma.

* Resultaten op basis van een Delhaize bevraging bij 1300 personen tussen 28/08/2015 en 08/09/2015.

Meer inspiratie

Wens je meer te weten over Oudendijk kaas, zijn label en hoe hij zich onderscheidt van de andere Gouda kazen?

Meer info

Wat zijn bruschettes?

De bruschettes van Delhaize zijn bereid op basis van 100% Italiaanse tomaten, aangevuld met extra vierge olijfolie, versneden knoflook en oregano. Handgesneden verse basilicum, artisjokharten, olijven en paprika uit het zuiden van Italië vormen de 4 varianten. De bruschettes bevatten geen smaakstoffen of bewaarmiddelen.

Bruschetta is de klassieker tijdens een Italiaans aperitief. Vroeger werd dit door landbouwers als volledige maaltijd gegeten op basis van oud brood. Deze maaltijd van de “armen” is ontstaan op het Toscaanse platteland.

Wist je dat? Bruschetta

... is een gegrild brood, besmeerd met look en olijfolie en vervolgens gegarneerd met stukjes tomaat. Zowel het brood als de garnituur noemt men bruschetta.

Getuigenissen van onze proevers

Yolande, 41 jaar oud, Tielrode: “... Bruschette: hier stond ik zelf wat terughoudend tegenover, omdat je vaak zo'n vreselijke babyvoedingachtige bewaarsmaak terugvindt in geprepareerde tomatensauspotjes, maar deze vind ik overheerlijk en tovert het toastje om in een heerlijk fris en zomers aperitiefhapje, geen kleffe bedoening ... sommigen vonden de smaak van de paprika wat overheersend, maar dat is persoonlijk vind ik, er zijn nog andere combinaties van bruschette voorhanden, die ik zeker ook nog ga uitproberen! ...

Caroline, 30 jaar oud, Bilzen: “Onverwacht snel een hapje maken. Een pizzabodem had ik in huis. De bruschettesaus was een ideale en snelle saus voor op onze pizzabodem. Wat mozzarella en Italiaanse kruiden erop. De pure tomatensmaak van de bruschettesaus bleek perfect als basis voor een pizza.”

Onze raad

Ideaal op een sneetje geroosterd stokbrood. Ook overheerlijk bij deegwaren of pizza.

Ontdek ons assortiment

Wat zijn bruschettines?

De bruschettines van Delhaize zijn uitzonderlijk krokant. Hun geheim: ze zijn tweemaal gebakken. De bruschettines komen rechtstreeks uit Italië en bevatten geen additieven of bewaarmiddelen.

Getuigenissen van onze proevers

Sarah, 29 jaar oud, Brugge: “De koekjes, ofwel, bruschettines. Hier was ik sowieso al mega fan van. Heb ik gekocht zodra ze een paar jaar geleden in de rekken lagen en heb er altijd een voorraad van in huis! Vooral die met olijven vind ik heerlijk. Ik eet ze samen met iets van beleg of smeersel, maar ook gewoon apart zijn ze super!”

Véronique, 49 jaar oud, Herentals: “de bruschettines belegd met bruschetta tomaat en olijven zijn superlekker. Een heerlijk krokant hapje vol van smaak ...”

Kristel, 38 jaar oud, Zandvliet: “Het ene gedeelte van de bruschettines met olijven heb ik besmeerd met de hummus natuur met daarop een stukje gedroogde tomaat en een stukje radijs, de andere helft besmeerde ik met de bruchette tomaat & paprika met daarop een stukje gegrilde artisjok en een stukje radijs. ... de bruschettines met olijf zijn zeer zeker een aanrader en die werden dan ook tot de laatste kruimel opgegeten. We hebben er écht van genoten en het heeft ons aangezet om ook de andere apero-producten te ontdekken!”

Wist je dat? Bruschettine

... is een gegrild broodje, besmeerd met look en olijfolie en dat met toevoeging van stukjes tomaat een bruschetta wordt.

Onze raad

Garneer onze bruschettines met Delhaize hummus natuur, schijfjes komkommer, Delhaize gedroogde tomaten, Delhaize zwarte olijfjes, ...

Ontdek ons assortiment

Antipasti (gegrilde) groenten

Als eer aan de Italiaanse gastronomie, heeft Delhaize een antipasti selectie opgesteld op basis van groenten. De gedroogde of gegrilde groenten zijn gemarineerd in olie en naargelang verrijkt met peterselie, rozemarijn, oregano of verse look. De producten komen rechtstreeks uit Italië en worden seizoensgebonden geoogst, op het hoogtepunt van hun smaak. De antipasti bevatten geen smaakstoffen of bewaarmiddelen. Puur natuur!

Getuigenissen van onze proevers

Yolande, 41 jaar oud, Tielrode: “... Antipasti gegrilde artisjokken: deze vind ik overheerlijk en passen uitstekend bij de tomaat, je moet het wel lusten, maar ik vind de smaak toegankelijker dan verse artisjokken of die uit blik, de gegrilde toets geeft het net dat tikkeltje meer appetijt! Iedereen was het er over eens.”

Sarah, 29 jaar oud, Brugge: “De artisjokken: ik was hier heeeeeel kritisch over. Had ze vroeger ook al zien staan in de winkel en nog nooit gekocht, omdat ik me niet kon inbeelden dat dit lekker zou zijn. Maaar nu ik ze geproefd heb, ben ik er gewoon zot van! Heerlijk afgekruid en super smeuïg! Dit product is vanaf nu een standaard in mijn kast! Hele leuke ontdekking!”

Wis je dat? De term "antipasti"

... lijkt voor het eerst op te duiken in de 16de eeuw. In het Italiaans betekent dit letterlijk "voor het gerecht" (anto pasto).

Onze raad

Voornamelijk als tapa bij het aperitief. Of op een bruschettine, stukje brood of met pasta.

Enkele tips voor een geslaagde aperitief

Probeer gerust nieuwe combinaties uit. De gasten staan altijd open om nieuwe smaken te ontdekken.

Maak een mooi assortimentje met verschillende smaken en texturen maar overdrijf niet. De apero dient als hapje en moet je echte eetlust opwekken.

Verras je gasten met originele ijsblokjes: vries eens enkele druiven in als ijsblokjes. Succes gegarandeerd!

Enkele recepten

Ontdek meerdere aperitiefrecepten, getest en goedgekeurd door onze ambassadeurs. Verwen jezelf!

Recepten op basis van hummus

Hummus rolls

Ingrediënten:
- Hummus natuur of een andere smaak
- Geraspte wortel
- Rozijnen
- Aromatische kruiden
- Wraps

Bereiding:
Verspreid royaal de hummus op de wrap.
Schil en rasp een wortel.
Garneer de wrap en voeg rozijnen en kruiden toe.
Rol de wrap en snijd in rolletjes van ongeveer 1 cm.
Presenteer met een prikker.

Komkommerschuitje met hummus

Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 1 potje hummus
- Gemarineerde halfzongedroogde tomaatjes
- Basilicumblaadjes
- Vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zodat de komkommer blijft liggen. Schraap met een lepeltje de zaadjes er royaal uit, zodat je een uitholling krijgt.
Vul de holte met de hummus en strijk glad met een mes. Tot zover kan je dit hapje voorbereiden. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.
Als je het hapje gaat serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1,5 cm en leg op elk stukje een blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat.
Zet vast met een cocktailprikker en maal er wat peper over.
Tip: Je kan er olie van je zongedroogde tomaatjes over druipen.

Recepten op basis van Oudendijk

Tortillachips met Oudendijk en rode paprika

Ingrediënten:
- Chips tortilla’s natuur
- Oudendijk kaas
- Rood paprika

Bereiding:
Beleg de tortillachips met blokjes Oudendijk kaas en rode paprika.
Leg de tortillachips in een ovenschotel.
Grill ze 4 minuten op 200 graden.

Samosa’s met Oudendijk

Ingrediënteavn:
- Bladerdeeg
- Oudendijk jong
- Blokjes ham
- Tomaat
- Zure room
- Zout en peper

Bereiding:
Snij een vel bladerdeeg in 2.
Schep er vervolgens de blokjes Oudendijk kaas, tomaat, ham en een halve koffielepel room op.
Breng op smaak met peper en zout.
Vouw het deeg dicht en zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat.
Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
Bak gedurende 10 minuten in de oven op 200 graden.

Recepten op basis van bruschettines

Bruschettine à l’Ostendaise

Ingrediënten:
- Bruschettine zwarte olijven
- Bruschette tomaat basilicum
- Grote gepelde garnalen
- Verse basilicum
- Verse Look

Bereiding:
Wrijf met een teentje knoflook de bruschettine in.
Smeer daarna een dun laagje de bruschettesaus tomaat-basilicum op het toastje.
Leg op iedere bruschettine een grote gepelde garnaal.
Werk af met een blaadje basilicum.

Bruschettines façon pizza

Ingrediënten:
- Bruschettine
- Bruschette
- Oudendijk kaas
- Hamreepjes

Bereiding:
Verspreid de bruschette op de bruschettines.
Leg een paar kleine blokjes ham op de bruschettine.
Snij blokjes Oudendijk kaas en leg ze op de bruschettines.
Plaats onder de grill op 200 graden gedurende 5 minuten.

Combineer onze producten voor een gevarieerd en geslaagd aperitief!

Zomeraperitief

Ingrediënten:
- Bruschettines tomaten-basilicum en zwarte olijven
- Trio hummus curry/tomaat/olijven en hummus natuur
- Rauwe groenten, wortelen, kerstomaten
- Antipasti gegrilde artisjokken
- Bolletjes mozzarella, basilicum, olijfolie, provençaalse kruiden
- Light Belegen Oudendijk kaas en olijven

Bereiding:
Voor het eerste gerecht, snij de wortels in reepjes. Plaats ze met kerstomaatjes en Bruschettines rond een trio van hummus.

Voor het tweede gerecht, maak aparte potjes met hummus natuur, bruschettines olijven, gegrilde artisjokken, "stokjes" van halve tomaten, mozzarella, basilicum, provençaalse kruiden en olijfolie, blokjes kaas en olijven.

Hummus en Bruschettines in falafel

Ingrediënten:
- 200 g hummus natuur
- 50 g bloem
- Zout, peper, komijn, koriander, gehakte peterselie... volgens je smaak
- 5 bruschettines olijven
- Olie
- Bruschette tomaten en paprika

Bereiding:
Meng de hummus en de bloem.
Kruid volgens jouw smaak. Zet 30 minuten in de koelkast.
Brokkel de 5 bruschettines tot kruimels.
Na 30 minuten, rol de hummus in grote bolletjes (± 16 stuks) in de broodkruimels van de bruschettines. Zet 30 minuten in de koelkast.
Voor het opdienen, dompel de hummusballen een paar minuten in een friteuse of bruin ze in de pan.
Serveer warm, met Delhaize bruschettesaus.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst