• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Wild bij Delhaize: een kijkje achter de schermen

Wild bij Delhaize: een kijkje achter de schermen

Hoe selecteert Delhaize haar wild? Waarvan komt het? Hoelang duurt het vooraleer het in de rekken ligt?

Het jachtseizoen is alweer geopend!

De jacht is strikt gereglementeerd in België. Bijgevolg moet je alvorens je menu samen te stellen de wildkalender raadplegen. Dit gezegd zijnde, het jachtseizoen loopt misschien over het algemeen van oktober tot december, maar bij Delhaize opent de verkoop van het wildseizoen traditioneel vanaf 1 oktober en wordt het aangeboden volgens de beschikbaarheid op basis van de jachtkalender.

Download de jachtkalender

Waar komt ons wild vandaan?

Onze gespecialiseerde leverancier voert namelijk tal van bezoeken uit op het terrein en heeft besprekingen met de jagers: de oudgedienden die er elk jaar bij zijn, en de nieuwe jagers die moeten worden ontdekt en geselecteerd. Het is dus binnen een langetermijn- en een vertrouwensrelatie dat er akkoorden worden gemaakt over het soort wild, de kwaliteit, de gewenste hoeveelheden …

Het is hoofdzakelijk ‘wilde’ wild waarvan het magerdere en eiwitrijkere vlees een krachtigere smaak heeft dan dat van gekweekt wild, dat belandt in de rekken bij Delhaize. Dit wild komt uit België, tenzij het seizoen het niet toelaat, dan bevoorraden we ons in andere landen.

Het kwaliteitslogo van Delhaize

Dit kwaliteitslabel waarborgt je dat het wild dat je gekozen hebt 100% vers en dus nooit diepgevroren is, 100% wild en dus niet gekweekt is, 100% Europees en dus perfect traceerbaar is.

Al deze criteria worden strikt gecontroleerd door onafhankelijke partners. Delhaize is de enige keten op de markt dat je deze waarborg kan bieden, en dat proef je! Bij Delhaize vind je niet minder dan 27 wildartikelen, van in totaal 9 verschillende soorten wild. Er valt met andere woorden lekker veel te ontdekken en te genieten.

48u top chrono!

In België wordt het wild binnen de 24 uur na het schieten verzameld en naar het versnijden verpakkingsatelier gebracht. In andere Europese landen is dit maximaal 48 uur, maar in dit geval wordt elk geschoten dier onmiddellijk in een koeling gelegd.

Bij aankomst bij onze leverancier wordt het wild grondig gecontroleerd: een kwaliteitscontrole, controle van de overeenstemming met de vereiste kenmerken, een veterinaire inspectie, de toekenning van label A, B of C (Delhaize aanvaardt enkel label A!).

Ten slotte zal, na het versnijden en verpakken volgens onze wensen, het vlees nogmaals worden gecontroleerd bij de levering in onze winkels. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om je dagelijks het beste van de jacht te bieden.

Onze wildleverancier: een kunst en een passie!

Dat is het geheim van het wild van Delhaize.

En een uitdaging die Willy Buvens op het lijf geschreven is. Hij is immers DE wildspecialist in België, sinds jaar en dag leverancier van sterrenrestaurants en ... jouw Delhaize.

3 maanden. 90 dagen vol spanning en opwinding. Jagen in onder andere Belgische, Poolse, Hongaarse, Duitse en Franse bossen. Razendsnel beslissingen nemen. Tijdens het jachtseizoen telt elke minuut voor het bedrijf Buvens uit Diest. Het wild komt aan, wordt gesorteerd, gecontroleerd, schoongemaakt, versneden, luchtledig verpakt en vervoerd naar het distributiecenter van Delhaize. En dat alles op een nauwgezette, efficiënte manier.

Met zijn 75 jaar gaat Willy Buvens niet op jacht. Maar de natuur heeft hem wel altijd nauw aan het hart gelegen: eerst op de boerderij van zijn ouders, daarna als onafhankelijk verkoper van gevogelte. In 1971 opent hij samen met zijn echtgenote een winkel in Assent. Daar begint hij ook met de verkoop van fazanten, patrijzen, herten en everzwijnen die hij opkoopt van jagers in de Ardennen en zelf met een bestelwagen gaat leveren bij zijn klanten. Om uiteindelijk 10 jaar geleden partner te worden van Delhaize.

Een kwestie van vertrouwen

Dat Willy Buvens en Delhaize al jarenlang samenwerken, heeft alles met vertrouwen te maken. Jagers zijn immers geen doorsnee ‘producenten’. Ze werken met een wild en natuurlijk product, zijn afhankelijk van de weersomstandigheden (als het sneeuwt wordt er niet gejaagd) en voor Delhaize moet alles vers zijn: jongen van everzwijn, herten, fazanten! Van hun kant hebben de jagers ook het volste vertrouwen in Buvens. Ze worden pas betaald nadat de stukken wild aanvaard zijn. Door duurzaam om te gaan met de bossen, velden en de dieren die er leven, jagen ze op een verantwoorde manier. Om hun activiteiten te kunnen blijven uitoefenen, moeten ze immers de natuurlijke habitats van de dieren onderhouden, restaureren of aanleggen zodat ze zich kunnen voortplanten.

De eerste uren zijn de belangrijkste!

Meteen na de jacht moet het wild koel bewaard worden zodat het vlees niet bederft. Bij een zachte herfst gebruiken de jagers dan ook een koelwagen op het terrein. Het wild wordt er meteen naartoe gebracht zodat het vers blijft.

De experts van Willy Buvens weten onmiddellijk of het wild gekweekt is of niet: het vlees van tamme fazanten is lichter van kleur en vetter dan dat van wilde exemplaren, dat droger en donkerder is. Het vel op een gelijkmatige manier verwijderen, de karkassen versnijden, vlees uitbenen en ontpezen, de meester-slagers van Buvens beheersen hun vak allemaal perfect. Omdat wild zo kostbaar is, wordt geprobeerd het dier volledig te gebruiken. Filets, steaks, gebraad, bouten, ragouts, kroontjes, nootjes, schouderstukken: de experts van Buvens kunnen overal mee aan de slag. En omdat je nog beter advies zou krijgen, organiseert Delhaize regelmatig trainingen voor haar slagers bij Buvens.

Recepten

Meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje