• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Kabeljauw van Delhaize: altijd vers, altijd lekker én gezond

Kabeljauw is een magere vissoort boordevol mineralen, eiwitten en vitaminen. Het is een vaste, voedzame, witte vis die bovendien weinig graten bevat. Geen wonder dat deze vis bij ons zo populair is.

De kabeljauw die je op vrijdag bij Delhaize koopt, wordt op woensdagochtend met de lijn gevangen op kleine boten in IJsland. We respecteren daarbij strikt de regels van duurzaam vissen. Op woensdagnamiddag word de kabeljauw in filets versneden en op ijs verpakt. Dat gebeurt in speciale bakken, beschermd met papier zodat de kabeljauw niet rechtstreeks in contact komt met het ijs. Zo zorgt Delhaize ervoor dat het vlees van de vis niet wordt beschadigd. Dezelfde dag nog vertrekt de verpakte kabeljauw naar de Delhaize-depots in Zellik. Van hieruit worden ze snel geleverd aan al onze verkooppunten. Zo koop je op vrijdag een lekker stuk verse kabeljauw bij jouw Delhaize.

In onze Delhaize-winkels leggen we kabeljauw niet op ijs.

In de Delhaize-winkels die over een werkplaats beschikken, wordt de vis verpakt in vlootjes en onmiddellijk in de rekken gelegd. Op deze manier wordt de koude keten op geen enkel ogenblik doorbroken zodat onze IJslandse kabeljauw in perfecte staat blijft. Tegelijk behoudt hij zo zijn oorspronkelijke smaak en zijn uitstekende voedingskwaliteiten. Op het etiket lees je het lotnummer (belangrijk voor de opspoorbaarheid), de vangstmethode en uiterste gebruiksdatum. Ook het gewicht vind je terug op het etiket samen met de prijs per kilo en de prijs die je aan de kassa betaalt. Zo ben je uitstekend geïnformeerd en kun je een nog betere keuze maken. In de kleinere Delhaize-winkels die niet beschikken over een eigen visatelier, wordt de kabeljauw aangeboden in een MAP-verpakking (Modified Air Packaging). Deze garandeert een langere bewaringsduur.

Kabeljauw op verschillende manieren bereid.

Door zijn vaste structuur laat kabeljauw zich op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Gepocheerd of in de oven is de favoriet van echte viskenners. Maar gewoon in de pan, gestoomd, gegrild of gekookt kan natuurlijk ook. Misschien eet jij kabeljauw wel liefst met een zelfgemaakt kruidenkorstje

Vraag ook eens in je Delhaize naar een lekker wit wijntje dat perfect bij deze vis past die zich heel eenvoudig laat fileren. Smakelijk!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje