• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

De peer aan de eer

Peren zijn om van te smullen. Vooral in het najaar. Het leuke is, dat je ze zowel in zoete als hartige bereidingen kan verwerken. Van aperitief tot dessert.

Elke dag een peer? Een goed idee!

De peer bevat 85% water en is dus caloriearm en heel dorstlessend. De schil bevat kostbare vitaminen en mineralen (eet een peer dus het liefst ongeschild!). De peer bevat veel vezels en bevordert dus de darmtransit. De herfst is het beste seizoen om van de weldaden van de peer te genieten en de talrijke variëteiten te leren kennen. Vooral bij Delhaize, want wij selecteren alleen het beste fruit op basis van suikergehalte, vastheid en kleur.

Wolfcarius, leverancier van vader op zoon.

“Wij hebben het altijd onze taak gevonden om kwaliteitsfruit naar de smaak van de Belgische consument te telen. Delhaize deelt deze visie. Zo komt het dat wij al 3 generaties lang aan Delhaize peren - Conférence, Doyenné en Durondeau - en appelen - Jonagold en Braeburn - leveren. Die komen van onze 70 ha boomgaarden in het Westvlaamse Wakken.

Dankzij die directe samenwerking kunnen wij rijp, krokant en sappig fruit leveren dat inspeelt op de wensen van de consument. En zo is Delhaize in ons land uitgegroeid tot de specialist van lekker streekfruit.”

De bekendste variëteiten

Trucs & tips

Zo veelzijdig in de keuken

Een vrucht die zich plooit naar al onze wensen. Een peer nodigt uit om er zo je tanden in te zetten, maar je kan ze echt op alle manieren klaarmaken: in een salade of gekarameliseerd in een bakpan, in moes of in chutney, gepocheerd in rode wijn of thee, bij een lekker stuk roquefort of overgoten met chocolade, à la Belle Hélène!

Een paar suggesties:

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje