• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
 • Mijn snelshopping
 • Mijn lijsten  

Hoe met succes cocktails maken als je niet Margarita heet

Met een lekkere cocktail breng je gegarandeerd sfeer op je barbecue. En geef toe, de versiering van een cocktail is minstens even belangrijk als het drankje zelf. Met onze originele decoratietips tover je je BBQ-avond om tot een zwoele cocktailparty. En vergeet niet dat je in je Delhaize supermarkt een brede waaier aan cocktails en spirits vindt. Aan de slag dus!

Bereidingswijzen

Decoratie

Je cocktail mag dan nog zo heerlijk smaken, het oog wil ook wat. Er bestaan tal van manieren om je cocktail te versieren. Wij selecteerden voor jou de leukste en origineelste.

Frosting

Een populaire decoratie is frosting: je cocktailglas voorzien van een suiker- of zoutrandje. Denk maar aan de margarita met haar bekende zoutrand. Zout breng je aan door de rand van het glas in te wrijven met citroen en vervolgens rond te draaien in zout. Voor een suikerfrosting vervang je de citroen door eigeel. Wil je een kleuriger effect? Vervang dan het eigeel door Blue Curaçao of grenadine.

Fruit

Zit er vruchtensap in je cocktail? Versier je glas dan met stukjes fruit. Leuk is om je decoratie af te stemmen op de kleur: een stukje kiwi bij een groene cocktail, ananas of kokosschilfers bij een piña colada, enz. Laat je fantasie de vrije loop. Maar let er wel op dat de decoratie het drinken niet belemmert, overdrijf dus niet. Tip: om te voorkomen dat het fruit bruin wordt, wrijf je het op voorhand in met wat citroensap.

Bloemen

Haal je inspiratie uit Thaïland of Bali en versier je cocktail met een bloem. Pluk een kleine bloem met stengel, maak ze schoon en laat ze in je cocktail vallen of verwerk ze in je fruitdecoratie. Dit is geen eetbare decoratie, vermeld dit dus zeker aan je gasten wanneer je hen de cocktail serveert. Liever een eetbaar exemplaar? Plaats dan een wilde hibiscusbloem op de bodem van je glas. De bloemen zijn in siroop te verkrijgen in je Delhaize supermarkt.

Krul

De krul vergt iets meer handigheid dan de andere decoratietechnieken. Maak daarom eerst je versiering voordat je aan je cocktail begint. Snij met een zesteur lange en dunne repen van een sinaasappel of limoen. Bind ze om een rietje en plaats ze in de diepvries. In de tussentijd bereid je je cocktail. Als die klaar is, zal je merken dat je sinaasappelschil een leuk opkrullend effect gekregen heeft. Garneer de krul op de rand van je cocktailglas.

Je cocktail smaakt nog beter als je hem serveert in het juiste glas

Voor elke cocktail bestaat er een geschikt glas. Het V-vormige martiniglas is het meest bekende cocktailglas. De flute is een uitstekende keuze voor champagnecocktails. In een old fashioned glas horen traditioneel ijsblokjes en cocktails op basis van whisky. Het tumblerglas wordt dan weer vaak gebruikt voor fruit- en mixcocktails. En het shotglas bevat enkel alcoholhoudende drank die in een keer opgedronken wordt. Wil je heel origineel uit de hoek komen? Voor exotische cocktails kan je uitgehold fruit als glas gebruiken, die houden je drankje lekker fris. Ga in elk geval nooit voor een gekleurd glas!

Creatief met ijsblokjes

IJsblokjes vormen een belangrijk onderdeel van heel wat cocktails. Volg onze tips om ze op een creatieve manier te serveren!

IJsblokjes met smaak

IJsblokjes van water zijn saai. Waarom zou je er geen smaakje aan toevoegen? Let er wel op dat de smaak bij je cocktail past. Zo doe je ijsblokjes van vruchtensap in een fruitcocktail. En ijsblokjes van watermeloensiroop smaken bijvoorbeeld extra lekker in een sangria.

IJsblokjes met vulling

Ook ijsblokjes met vulling geven je cocktail een zomers accent. Een stukje fruit in je glas als het ijs gesmolten is, is bovendien een leuke verrassing.

Een paar ideeën:

 • Doe wat muntblaadjes en citroen in je ijsblokjesvorm voor meer frisheid.
   
 • IJsblokjes van aardbeien, bosbessen of bramen zorgen voor een zoete toets.
   
 • Ook van eetbare bloemen (lavendel, Oost-Indische kers) kan je ijsblokjes maken.

Tip: om iets in te vriezen, vries je eerst de helft van een blokje. Vervolgens leg je het fruit, de bloemen of de kruiden op het bevroren ijs en giet je er water overheen. Zo blijft de vulling netjes in het midden zitten.

Handige benodigdheden

*Verkrijgbaar in sommige van onze winkels. De andere producten worden getoond ter illustratie.

Alcohol & mixers: ideale combinaties

De juiste alcohol combineren met de best passende limonade of tonic is geen sinecure voor wie geen mixoloog of barman is. Hierna vind je de nodige info om de subtiliteit en de smaak van je cocktails op een hoger niveau te tillen. Wat mengen met wat?

Wodka Aged rum* Sparkling wine** Unaged rum* Unaged tequila* Gin - Aromatische mixers Gin - Fruitige / florale mixers Gin - Neutrale mixers Aged tequila* Whisky
Fever-Tree Mediterranean x x
Fentimans Wild English Elderflower x x x
Schweppes Premium Original x x x
Schweppes Premium Mixers Orange Blossom & Lavender x x
Fentimans Rose Lemonade x x x x
Fever-Tree Elderflower x x x
Schweppes Premium Mixer Hibiscus x x x
Fever-Tree Ginger Ale x x x
Fentimans Ginger Beer x x x
Schweppes Premium Mixer Pink Pepper x x x x
Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom x x
Fentimans 19:05 Herbal Tonic Water x x
Fentimans Tonic x
Fever-Tree Premium Indian x
Thomas Henry Tonic Water x
Fever-Tree Naturally Light x


*Aged rum = oude rum - Unaged rum = niet-gerijpte rum - Unaged tequila = niet-gerijpte tequila - Aged tequila = gerijpte tequila
**Sparkling wine = schuimwijn

Gin & Tonic gids

Door het uitgebreide aanbod van gin kan je soms het bos door de bomen niet meer zien, en worden de specifieke kenmerken van elke gin niet genoeg in de verf gezet in de bereiding van een Gin & Tonic.

Om je te helpen het beste te genieten van het heel grote smaakpallet van gins en mixers, vind je hier een handige gids die je in een oogwenk wegwijs maakt in de beste gincombinatie, of om nieuwe ontdekkingen te doen.

Deze Gin & Tonic-gids bestaat uit 3 luiken:

 • Het eerste is een kruising van de ginsmaken. Elke gin wordt geklasseerd volgens zijn typische aromatische kenmerken: citrus, zoet, floraal, kruidig.
   
 • Het tweede deel geeft de verschillende mixers weer: klassiek, aromatisch, fruitig en andere nieuwigheden.
   
 • In het derde deel vind je voorstellen voor ideale combinaties van een gin, zijn mixer en het gepaste garnituur (koriander, zeste van sinaasappel, citroengras, ...).

Download de gids

Cocktails Recepten

Wist je dat?

Mocktails

Is een van je barbecuegasten in blijde verwachting of BOB? Wil je je kinderen laten meegenieten? Of ben je zelf geen fan van sterke drank? Alcoholvrije cocktails - oftewel mocktails - zijn een lekker alternatief. Je kan er eindeloos mee variëren. Bovendien komt de natuurlijke smaak van verse ingrediënten nog beter tot uiting in een mocktail.

Ontdek onze recepten

Mocktails recepten

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst