Kaas op de BBQ

Ook voor kaasliefhebbers komt de barbecue goed van pas. Gegrilde halloumi, warme smeuïge camembert of feta in een papillot. Het kan perfect. Wij geven je graag tips voor kaas op de barbecue. En bij kaas hoort uiteraard lekkere wijn. Weet je niet goed welke wijn je bij welke kaas moet serveren? Volg onze wijnsuggesties!

Kaas op de barbecue grillen: hoe begin je eraan?

1. Kies voor stevige kaas

Wil je kaas direct op de barbecue grillen, dan opteer je best voor stevige kaas die niet wegsmelt. Halloumi, bijvoorbeeld, is ideaal om te bakken of te grillen.

2. Besprenkel de kaas met olijfolie

Druppel een beetje olijfolie over de kaas. Zo vermijd je dat hij aanbrandt op de grill.

3. Grill de kaas kort aan beide kanten

Leg de kaas op de grill van de hete barbecue. Draai de plakken al om na 1 minuut. Zodra de kaas goudbruin gebakken is, verwijder je hem van de BBQ-rooster. Serveer met wat verse kruiden.

Camembert op de barbecue: eenvoudig en lekker aperitiefhapje

Camembert op de barbecue is een overheerlijk aperitiefhapje dat altijd succes heeft. Let wel: om dit recept te doen slagen, heb je camembert in een houten doosje nodig.

Hoe ga je te werk? Heel eenvoudig!

  • Haal de camembert uit de plastic folie en leg hem terug in het houten doosje.
  • Plaats het doosje op de barbecue en laat de camembert mooi zacht worden.
  • Snij Turks brood of stokbrood in stukjes en grill ze heel kort op de barbecue.
  • Dop het brood in de kaas.

Welke wijn serveer je bij camembert?

Bij camembert serveer je liefst een volle en ronde witte wijn. Bijvoorbeeld: Chardonnay of Chenin Blanc.

Halloumi: de gegrilde kaas bij uitstek

Halloumi is een Cypriotische kaas die gemaakt is van schapen-, geiten- en/of koemelk. Door zijn stevige structuur kan je hem goudbruin bakken zonder dat hij wegsmelt. Halloumi leent zich dus perfect voor het grillen op de barbecue. Aan de buitenkant wordt hij krokant, terwijl de binnenkant zacht en smeuïg wordt. Gecombineerd met aardappelen of gegrilde groenten, vormt halloumi bovendien een heerlijk vegetarisch BBQ-gerecht.

Meer vegetarische inspiratie? Ontdek onze tips voor een geslaagde vegetarische BBQ >>

Welke wijn serveer je bij halloumi?

Witte wijn past uitstekend bij halloumikaas. Kies voor Sauvignon Blanc, Chardonnay of Beaujolais.

Mozzarella in een papillot op de barbecue

Mozzarella is dan wel niet geschikt om te grillen, toch kan je er een lekker en zuiders BBQ-gerecht van maken. Leg een paar plakken mozzarella, kerstomaatjes en verse basilicum op aluminiumfolie en maak er een papillot van. Leg 5 minuten op de barbecue en serveer eventueel met brood.

Welke wijn serveer je bij mozzarella?

Mozzarella verlangt ook meestal naar witte wijn. Een Italiaanse bianco, een Franse Mâcon-Villages of een Kaapse Chenin Blanc doet het prima. Liever roséwijn? Opteer dan voor een Côtes de Provence.

Feta in een papillot op de barbecue

Net zoals mozzarella, kan je feta perfect in een papillot op de barbecue leggen. Maak een bootje van aluminiumpapier en doe hierin de fetakaas, een beetje olijfolie, kruiden, peper en zout. Leg 10 minuten op de barbecue en smullen maar!

Welke wijn serveer je bij feta?

Feta heeft een hele specifieke smaak en textuur. De kaas past dan ook het best bij een Sancerre uit de Loire, een Spaanse Verdejo of een Italiaanse Verdicchio.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst