• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Lichtmis

Op 2 februari, 40 dagen na Kerstmis, vieren we Maria-Lichtmis of kortweg Lichtmis. Lichtmis sluit de kerst- en winterperiode af. Wie nog geen afscheid genomen heeft van zijn kerstboom, moet daar dus dringend werk van maken. Voor velen is het uitkijken naar meer zon, warmte en licht. Maar Lichtmis heeft ook een religieuze betekenis. Het is de herdenking van het zuiveringsoffer dat Maria 40 dagen na de geboorte van Jezus volgens de Joodse traditie moest brengen. Vandaag worden ter ere van Maria op die dag traditioneel kaarsenprocessies gehouden, vandaar de naam Lichtmis.

Geen Lichtmis zonder pannenkoeken

Vroeger betekende Lichtmis ook dat het werk op de boerderij stilaan hervat werd. Dat werd gevierd met een heus pannenkoekenfestijn.

Dat we vandaag met z'n allen pannenkoeken bakken op Lichtmis is dus een gevolg van deze traditie. Gelukkig maar, want pannenkoeken worden steevast op gejuich onthaald!

Pannenkoeken anders bekeken

Toegegeven. Pannenkoeken met bruine suiker als vieruurtje of feestelijke flensjes als dessert zijn altijd een hit. Maar ook hartige pannenkoeken smaken heerlijk. Als lunch, voorgerecht of zelfs hoofdgerecht. Je kan ze vullen met kaas en spinazie, gerookte zalm en zure room of beleggen met salami en groenten. Aan jou de keuze. Probeer een van onze heerlijke recepten uit. Bakken en smullen maar!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst