Bakkerij Bloch maakt comeback bij Delhaize

Bakkerij Bloch mag haar deuren dan wel in 2008 gesloten hebben, de vermaarde Gentse patissier is nog lang niet vergeten. Voortaan vind je een fijne selectie Bloch-producten in je Delhaize supermarkt. Ontdek het assortiment!

De rijke geschiedenis van Bloch

Bloch kent een geschiedenis van drie generaties bakkersbloed. De artisanale zaak met tearoom opende in 1899 in de Gentse Veldstraat en groeide uit tot een zaak met naam en faam. De bakkerij kenmerkte zich vooral door een zeer ruim aanbod aan brood en patisserie, invloeden van verschillende culturen en kwalitatieve producten die op unieke wijze samengesteld werden. In 2008 besloot Jacques Bloch de deuren echter definitief te sluiten. Daarmee verdween ook een stukje Gents erfgoed. Maar er is goed nieuws voor alle Gentenaars en lekkerbekken: 7 jaar na sluiting is Bloch terug van weggeweest! Voortaan biedt Delhaize immers een heerlijk assortiment Bloch-producten in al haar winkels in België.

Kwaliteit en authenticiteit

Delhaize streeft er steeds naar om haar aanbod met kwalitatieve en authentieke streekproducten uit te breiden. Hiervoor doen we graag een beroep op lokale leveranciers zoals Bloch.

Bakkerij Bloch gaat prat op pure grondstoffen en een ambachtelijke bereidingswijze. De grondstoffen worden op kwaliteit geselecteerd en er worden zo weinig mogelijk additieven gebruikt. Romige boter, volle koemelk en verse scharreleieren liggen aan de basis van elk Bloch-product. Verder worden de producten zorgvuldig bereid en de rusttijden gerespecteerd, zodat elk brood en elke cake tot een optimale smaak komt. Tot slot worden alle producten met de grootste precisie afgewerkt vóór ze naar je Delhaize supermarkt gaan. Op die manier wordt de beste kwaliteit gegarandeerd.

Het Bloch-assortiment bij Delhaize

Bij Delhaize vind je 4 cakes en 2 suikerbroden van bakkerij Bloch: botercake natuur, zondagscake, bananencake, botercake citroen, Bourbonbrood en zondagsbrood. Authentieke Bloch-receptuur (1899) uitgewerkt samen met Stefan Elias, gewezen meesterbakker bij Bloch. Ze worden allemaal volgens de oude recepten in de centrale bakkerij van Bloch gebakken en van daaruit verdeeld naar alle Delhaize winkels in België. Ook het logo bleef onveranderd. De verpakking werd speciaal ontworpen zodat de cakes en suikerbroden enkele dagen bewaard kunnen worden. Laat je snel verleiden!

Hoe goed kopen als je het beste brood wil voor je gezin?

Te veel zout is slecht voor onze gezondheid. Delhaize zag dan meteen het belang van zout van Posidonia in om het zoutgehalte van een brood met 25% te verminderen, zonder de smaak te veranderen. Goed nieuws dus voor onze gezondheid en voor onze smaakpapillen. Ontdek meteen onze 11 broden met 25% minder zout.

Ik ontdek >>

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst