• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
 • Mijn snelshopping
 • Mijn lijsten  
Belangrijk bericht: Terugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de producten "Kaas “Brugge d'Or” sneetjes 180g en “Brugge d'Or” blok 250g" van het merk BRUGGE en de koeken "Céréal met sezamzaad" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >

Bierpairing voor elk moment

Een moment waar je na een drukke week ongetwijfeld erg naar uitkijkt, is aperitieven met vrienden en familie. En dat hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Haal hesp en kaas van topkwaliteit in huis en combineer ze met een heerlijk Belgisch bier.

Seefbier - 6,5%

Stroblond troebel bier gebrouwen met tarwe, haver en boekweit

Een harmonieuze match dankzij het zachte en romige Seefbier waarbij het zuurtje in de smaak dezelfde toets in de Sainte Maure ontmoet. Het verfrissende bier weet het vette van het Speck weg te vegen, terwijl de milde karakters van beide een mooi huwelijk vormen.

Dominus Dubbel - 6,5%

Smaakvol en verfijnd bruin bier

De gepeperde en droge Salsichon d’Iberico gaat zo leuk samen met het licht geroosterde en ronde karakter van dit bruine bier. De romige Brie Caractère heeft alle kracht zonder scherpte, wat voor een elegante en zijdezachte combinatie met het bier zorgt.

Florival Bruin - 7%

Karaktervol bruin abdijbier

De milde en biologische abdijkaas komt mooi tot zijn recht dankzij dit licht zoete bier met een zweem van koffie. Ook bij de droge, traditionele Franse worst van zuiver varkensvlees Bouchon Aveyronnais werkt de pairing met het bier zeer goed zonder dat een bepaalde smaak overheerst.

Averbode - 7,5%

Blond abdijbier gedryhopped

Zeer aangenaam blond bier dat de ideale partner blijkt te zijn voor de gelijknamige, elegante Averbode kaas. De eerder droge bitterheid snijdt mooi doorheen het vette van de kaas, terwijl het scherpe van de licht pikante Chorizo Iberico leuk ingaat tegen het hoppig karakter van het bier.

Sint-Bernardus Tripel - 8%

Prachtige, volmondige tripel uit de Westhoek

Deze erg fruitige tripel vult de smaken van het smeuïge, romige lepelkaasje Saint-Marcellin perfect aan. Het overheerlijke bier eindigt op een uitgebalanceerde, zacht bittere en lange nasmaak. Ideaal om de delicate smaak van de Bressaola te accentueren.

Gouden Carolus Classic - 8,5%

Donkere Mechelse schoonheid

De zeer scherpe, lichte zure en zoute kaas van Roquefort in combinatie met dit bijzonder smaakvolle bier met karamel- en chocoladepersoonlijkheid is een hemelse contrastpairing. En tegelijk omarmt het bier de fijne smaak van de ambachtelijke, drooggezouten Ardense ham.

Straffe Hendrik Quadrupel

Krachtig, donker Brugs bier

Het volmondige bier met een duidelijk gebrande toets vormt een ideaal tegengewicht voor het uitgesproken karakter van de maandenlang gerijpte, harde brokkelkaas Oudendijkse Gouda. Gastronomisch en complex is het ook een mooie partner voor de delicate Italiaanse Prosciutto di San Daniele ham.

Tripelbier Tournée Generale - 8,5%

De fruitige en bittere smaak van deze blonde tripel met subtiele graanaroma’s contrasteert mooi met de romigheid van de gelijknamige kaas.

Amberkleurig trappistenbier Zundert - 8%

Dit complexe en toch zachte bier met kruidige toetsen gaat uitstekend samen met de delicate en volrijpe smaak van Fleuron de Bruges.

Bruin bier Kasteel - 11%

Dit ronde moutbier met toetsen van karamel, koffie en chocolade past prachtig bij romige en fruitige kaas zoals Brugge d'Or.

Gueuze Oud Beersel - 6%

De aangename bitterheid en het tegelijk zachte en uitgesproken karakter van deze gueuze harmonieert perfect met Brillat-Savarin, echte fijnproeverskaas vol romige smeuïgheid.

Amberkleurig bier Gouden Carolus Ambrio - 8%

De pikante smaak van de gorgonzola wordt subtiel gecompenseerd door de hoppigheid van dit amberkleurige bier dat de rondheid van bruin bier combineert met de frisheid van blond bier.

Abdijbier St Bernardus Abt 12 - 10%

Deze fruitige en licht bittere tripel is goed in balans met de Oud Brugge die zijn volle smaak dankt aan twaalf maanden rijping.

Abdijbier Leffe Blond - 6,6%

De bitterheid en frisheid van dit zachte blonde bier geven reliëf aan de romigheid van jonge gouda die gerijpt is op houten planken.

Abdijbier Leffe Bruin - 6,5%

De discrete toetsen van karamel, koffie en chocolade in dit bruine bier bieden mooi weerwerk aan het krachtige aroma van de roquefort met zijn sterke en friszure smaak.

Abdijbier Leffe Ruby - 5%

Dit fruitbier vormt een perfecte combinatie met Val-Dieu, Bleu des Moines. Zijn aroma’s van rood fruit en rozenhout vullen de zachtheid van deze kaas perfect aan.

Abdijbier Leffe Rituel 9° - 9%

Dit complexe en intens smakende bier versterkt het notenaroma van Nazareth, kaas die tegelijk subtiel en vol karakter is.

Abdijbier Leffe Royale Whitbread Golding - 7,5%

De frisheid van dit zacht bittere bier met citrustoetsen breekt het romige van deze Brugge Dentelle, die heerlijk smelt in de mond.

Blond abdijbier Leffe Royale Mapuche - 7,5%

De subtiele bitterheid en kruidigheid van dit bier met zijn fruittoetsen gaat wonderwel samen met het fruige en kruige aroma van de romige en zachte Morbier.

Pairen met bier

Bij iedere schotel, kaas of charcuterie past een bier. Maar hoe weet je welk bier je moet uitkiezen? Foodpairing met bier gaat om goede huwelijken sluiten. Daarbij heb je twee opties: een huwelijk van gelijkgestemden of tegengestelden. Je gaat op zoek naar smaaktonen die je zowel in het bier als in het gerecht terugvindt en je laat ze elkaar aanvullen. Of je kiest voor sterk contrasterende smaken die je op een leuke sensatie trakteren. Ontdek 5 tips & tricks.

Tips & Tricks

 1. Hoe meer zout, hoe meer uitgesproken
  Hoe zouter je hesp of kaas, hoe meer uitgesproken bitter of zuur je bier mag zijn. Die zijn complementair aan bier dat in zijn smakenspectrum wel zuur, zoet en bitter is maar geen zout bevat.
   
 2. Wat kan je combineren bij gerookte charcuterie?
  Combineer een zwaar, zoet en laag bitter bruin of blond bier bij gerookte charcuterie. Zwarte Woudham laat zich bijvoorbeeld enkel vergezellen door bieren die overwegend zoet zijn. Andere combinaties geven een wrange smaak.
   
 3. Welk bier bij schimmelkaas?
  Schimmelkazen zijn steeds een ideale match bij twee soorten bruine bieren: zoetzure (oud bruin) of zware, eerder zoete en krachtige. Het zoetzure geeft een mooi contrast bij scherpe schimmelkazen zoals Roquefort, terwijl romiger schimmelkazen zoals Gorgonzola harmonieus smaken bij een karaktervol bruin bier.
   
 4. Zorg voor een evenwichtige pairing
  Laat je bier het gerecht niet opzij duwen, en vice versa. Bij een geslaagde foodpairing moet je de smaak van het bier én van de kaas of charcuterie nog herkennen. Als de één de ander overheerst, is de pairing mislukt.
   
 5. Serveer bier nooit te koud
  Te koud bier zorgt ervoor dat de aroma’s onvoldoende tot hun recht komen, waardoor je pairing verloren gaat.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst