Wil je van je barbecue met vrienden of familie een heus festijn maken? Dan vul je de feesttafel uiteraard aan met een waaier aan lekkere bijgerechten. Imponeer je gasten met een koude pastasalade, gepofte aardappelen, een pittige vinaigrette, knapperige groenten of exotische bulgur. Wij verzamelden voor jou eenvoudige en heerlijke gerechten die je barbecueschotel perfect zullen aanvullen.
- Iedere donderdag nieuwe promoties
- Jouw boodschappen, altijd en overal
- Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
- Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
- Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Categorieën
Thema's
BBQ-bijgerechten
BBQ-salades
Een lekker slaatje mag absoluut niet ontbreken aan je BBQ. Pastasalade, aardappelsalade of een salade met groenten? Er bestaan heel wat soorten waarmee je eindeloos kan variëren. Een frisse vinaigrette of dressing maakt het helemaal af. Een overzicht!
Pastasalades
Met pastasalade op de barbecuetafel scoor je altijd bij je gasten. Het is smaakvol en zo eenvoudig om klaar te maken. Bovendien is Italiaanse pasta een onuitputbare bron van inspiratie: spirelli, farfalle, fusilli, penne ... Ook voor de andere ingrediënten mag je je creativiteit de vrije loop laten. Gegrilde groenten, spekjes, zalm, kip, Griekse feta ... Keuze te over!
Tips voor een perfecte pastasalade:
- Kook de pasta beetgaar of 'al dente' in gezouten water.
- Schep de pasta door je salade als de pasta nog lauwwarm is. Dat geeft extra veel smaak aan je ingrediënten!
Aardappelsalades
Een kruidige aardappelsalade is een ideale aanvulling bij je barbecuegerecht. Met onze tips wordt je aardappelsalade een voltreffer:
- Kook je aardappelen een dag op voorhand, zo win je tijd!
- Gebruik altijd vastkokende aardappelen.
- Combineer eens witte met knalpaarse aardappelen. Dat zorgt voor een heel leuk accent!
- Schil de aardappelen in kleine blokjes.
- Kook ze beetgaar in zeer licht gezouten water.
- Koel de aardappelblokjes af onder koud stromend water zodat ze niet verdergaren.
Steek je aardappelen liever in een ander jasje? Hieronder vind je alternatieven voor bij de BBQ.
Groentesalades & vinaigrettes
Vergeet fijngeraspte wortels en komkommerschijfjes in je BBQ-salade. Gooi het eens over een andere boeg met een van onze originele ideeën:
- Pak uit met een Mexicaans slaatje van avocado, rode ui, kerstomaten, koriander en limoensap. Lekker pittig!
- Vervang feta door een andere Griekse kaas, namelijk halloumi. Voor het serveren kan je de kaas nog snel even op de barbecue grillen. Heerlijk!
- Ook perziken kan je op de barbecue grillen en in een slaatje doen. Lekker in combinatie met een zachte kaas en rucolasalade.
- Maak een leuke salade van kerstomaten, komkommerknikkers en mozzarellabolletjes voor de kinderen. Wedden dat ze ervan zullen smullen?
Bij sla hoort ook een lekkere vinaigrette. Volg onze tips!
- Vinaigrette kan je een aantal weken bewaren in een goed afgesloten bokaal. Maak er dus in grote hoeveelheid. Zo bespaar je tijd en heb je er altijd bij de hand.
- Een basisvinaigrette bestaat uit 1/3 azijn en 2/3 olie. Naargelang je recept en smaak kan je ingrediënten toevoegen.
- Wil je een pikante of uitgesproken vinaigrette? Gebruik dan kruidenolie met olijfolie, witte- of rodewijnazijn, balsamicoazijn en eventueel wat graantjesmosterd.
- Liever een zachtere vinaigrette? Ga dan voor zonnebloem- of maïsolie en appelazijn.
- Frambozenazijn geeft dan weer een fruitige toets aan je vinaigrette.
- Voeg de vinaigrette toe net vóór het dresseren, want anders wordt je salade slap.
Andere bijgerechten
Wil je origineel uit de hoek komen? Breid je barbecuemenu dan uit met gepofte zoete aardappelen of een pittige tabouleh. Succes verzekerd!
Gepofte aardappelen
Je barbecuefestijn is pas compleet met gepofte aardappelen. Wikkel een aardappel in aluminiumfolie, gaar hem op de barbecue en serveer hem met wat peper, zout en boter. Simpel én lekker!
Tips voor gepofte aardappelen:
- Gebruik bloemige aardappelen.
- Maak de aardappelen goed schoon en hou ze in de schil.
- Prik met een vork door de aardappel. Glijdt de vork makkelijk, dan is de aardappel gaar. Laat hem niet te lang op de barbecue liggen, want anders droogt hij uit.
- Heel lekker bij aardappelen in de schil zijn zure room met bieslook, roomboter, guacamole en tzatziki.
Wist je dat?
Tip: zoete aardappel
Mag het wat exotischer? Ook zoete aardappelen kan je perfect op de barbecue poffen! Serveer ze met verse munt, kaneel, komijn, rozijnen en steranijs.
Couscous
Couscous bestaat voornamelijk uit griesmeel en is vooral in
Quinoa
Quinoa is afkomstig van het Andesgebergte en is een voedzaam alternatief voor aardappelen en rijst.
Bulgur
Bulgur is gemaakt van tarwe en is een variant voor pasta of couscous. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane, Turkse en Indiase keuken.
Wist je dat?
Tip: tabouleh als BBQ-bijgerecht
Tabouleh is een