• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

100% Belgische pompoenen in alle vormen en smaken

Delhaize kiest ervoor om de vele aangeboden pompoenvarianten enkel in eigen land te kweken. Een selecte groep van producenten focust op de muskuspompoen uit de Provence, de Halloween, de spaghettipompoen, de potimarron, de butternut, de Turkse muts en de rode van Etampes. Allemaal exotisch klinkende namen voor vruchten die 100% Belgisch zijn en die elk hun eigen smaak en textuur hebben. Na de oogst worden de pompoenen goed geborsteld en direct geleverd aan Delhaize. Dit laat ons toe onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen.

Pompoenen zijn nog niet zo lang populair bij ons

Hoewel de pompoen al in de 16de eeuw vanuit Zuid-Amerika naar Europa werd ingevoerd, won deze overheerlijke groente pas de laatste jaren echt aan populariteit bij ons. De meest geliefde variant is de reuzenpompoen die wordt gezaaid in mei/juni en uitgroeit van een klein bolletje tot een mastodont die enorme afmetingen kan aannemen. Het vlees van de reuzenpompoen is lekker zoet en gebruiken we vooral voor soep, puree of gewoon als groente in combinatie met aardappelen en vlees of vis.

Pompoen leent zich voor enorm veel bereidingen

Naast pompoen in soep en puree leent de groente zich voor opvallend veel andere bereidingen zoals gratin, pastei, taart, confituur en zelfs roomijs.

Ontdek het recept Lam, gratin van pompoen en knolselderij >>

Tip om je Halloween-pompoen extra mooi te maken

Maak vooraf een patroon of tekening. Nadat je het deksel hebt uitgesneden en de vrucht uitgehold, bevestig je met plakband of punaises het patroon op de voorkant van je pompoen. Zorg ervoor dat het patroon voldoende vastgehecht is aan de vrucht. Vervolgens prik je met een naald of tandenstoker rond de markering van het patroon. Laat telkens enkele millimeters tussen. Een tijdrovend werkje, maar het loont zeker de moeite. Veel plezier.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje