• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Nutri-Score, alles wat je moet weten

Twee producten vergelijken of op een evenwichtige manier boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk dankzij de Nutri-Score! Nutri-Score, dat zijn vijf letters en vijf kleuren die de voedingswaarde van een product mooi samenvatten. Het logo van de Nutri-Score is gebaseerd op een wetenschappelijk algoritme. Dat houdt rekening met de voedingsstoffen die in een evenwichtige voeding de voorkeur krijgen (zoals vezels, eiwitten, fruit en groenten) en voedingsstoffen die je beter beperkt (zoals calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en zout).

De Nutri-Score wordt ook ondersteund door het Belgische ministerie van Volksgezondheid (de (FOD volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu). Meer informatie vind je hier.

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

De Nutri-Score wordt berekend per 100 g of ml. Zo kan je makkelijker producten van dezelfde categorie met elkaar vergelijken. We eten uiteraard niet altijd 100 g/ml van een product. Daarom mag je de voedselpiramide niet uit het oog verliezen. Die zorgt nog steeds voor de beste gevarieerde en evenwichtige voeding.

Daarom is het niet nodig om enkel producten met Nutri-Score A en B te kopen, en die met Nutri-Score D en E volledig te mijden. Plantaardige oliën, zoals olijfolie, zijn bijvoorbeeld Nutri-Score D omdat ze rijk zijn aan verzadigde vetten. Maar olijfolie bevat ook andere goede vetten die bijdragen aan een evenwichtig voedingspatroon. Wil je jouw salade op smaak brengen met olijfolie, dan gebruik je bovendien vaak maar de hoeveelheid van een koffielepel, en dus geen 100 ml.

Laten we als voorbeeld de Nutri-Score berekenen van de Granola Chocolade-Noten met Stevia van Delhaize : 

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst