• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Lactosearm

Wist je dat ongeveer één Belg op vijf geen lactose verdraagt? Die intolerantie kan allerlei gradaties kennen en hoeft, in tegenstelling tot wat je vaak hoort, helemaal niet te betekenen dat je niet meer kunt genieten van melkproducten. Bovendien vind je bij Delhaize een uitgebreid aanbod van producten zonder lactose, die toch heel lekker zijn!

Lactose, wat is dat?
Lactose is de suiker in melk en zit in koemelk, geitenmelk, enz. maar ook in afgeleide producten zoals kaas en andere melkspecialiteiten. Daarnaast kan lactose ook verstopt zitten in cake, pannenkoeken, chocolade, dressings, brood en sommige medicijnen.

Lactase, om lactose te verteren
Sommige mensen verteren geen melk en hebben spijsverteringsproblemen omdat hun lichaam niet voldoende lactase aanmaakt. Lactase is het enzym waarmee je lactose verteert en wordt in ons maag-darmstelsel aangemaakt. Naargelang hoe groot de lactose-intolerantie is, maak je meer of minder, tot zelfs helemaal geen, lactase aan.

Delhaizeproducten zonder lactose

Om toch nog van alles te mogen eten, stelt Delhaize een gevarieerd gamma van lactosearme producten van het eigen merk of van kwaliteitsvolle merken voor.

Minder is beter ! Doe meer met minder

Melkproducten met weinig lactose en het Delhaize-gamma ‘zonder lactose’

Het kan best dat je helemaal geen last hebt van een kleine hoeveelheid lactose omdat je nog een beetje lactase aanmaakt. Zet al die lekkere melkproducten dus niet te snel aan de kant! Er zit bijvoorbeeld erg weinig lactose in kazen met een harde korst (gouda, emmental, comté, enz.) en in yoghurt en gefermenteerde melk (waaraan geen room is toegevoegd). Probeer zeker ook een glaasje lekkere melk. Verdraag je echt niets, kies dan het gamma ‘zonder lactose’ van Delhaize. Heerlijke producten, speciaal voor jou ontworpen (kaas, melk, yoghurt, room). Of ga voor plantaardige producten op basis van soja, rijst of amandelen.

Tank je vol met calcium
Melkproducten zijn ideaal om je vol te tanken met calcium. Calcium zorgt immers voor goede botten en tanden*. Zeker wanneer lactose-intolerant bent, is het uitermate belangrijk om genoeg calcium op te nemen. Kies plantaardige drankjes (soja, amandel, enz.) verrijkt met calcium (en liefst ook met vitamine D). Garneer je gerechten met noten (amandelen, paranoten, enz.), kool – zoals broccoli – en sardientjes.
Zij bevatten ook calcium. Smakelijk!

* in het kader van een gezonde, gediversifieerde voeding en
een gezonde manier van leven

Lactosearm met smaak

Hieronder vind je lekkere, lactosearme recepten die Delhaize voor jou heeft geselecteerd. Ontdek de gezonde en lekkere kooktips voor dagelijks gebruik

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje