• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Glutenvrij

Glutenvrij

Gluten, wat is dat?

Gluten is de naam van een groep eiwitten die je in verschillende graansoorten terugvindt. Het geeft aan brood, koekjes en deegwaren hun karakteristieke structuur.
 

De effecten van gluten
Mensen met glutenintolerantie hebben spijsverteringsproblemen, voelen zich vaak moe en verliezen gewicht. Om verdere verwikkelingen te vermijden moet hun voedingspatroon worden aangepast. Ook als je geen coeliakie (glutenintolerantie) hebt, ben je misschien wel extra gevoelig voor gluten. Een dokter of diëtist kan je helpen bij het zoeken naar voedingsmiddelen die glutenarm zijn. Zo zal je snel merken of een gewijzigd eetpatroon positieve gevolgen heeft voor je lichaam.
 

Voedingsstoffen die gluten bevatten
Onthoud TGR ofwel de 3 graansoorten die gluten bevatten: tarwe (waaronder ook spelt en khorasantarwe), gerst en rogge. Ook de gekruiste variëteiten zoals triticale bevatten gluten. Boekweit kun je wel eten maar alleen als hij bij de oogst niet gecontamineerd is (bijvoorbeeld wanneer op het veld het seizoen voordien koren geplant was). 

Glutenvrij producten van Delhaize

 Deze voedingsmiddelen doen je goed!
Er bestaan heel wat lekkere alternatieven voor gluten. Bij Delhaize vind je meer dan 70 producten in de bakkerij-, charcuterie- en diepvriesafdeling. Ontdek de vaste waarden in onze bakkerijafdeling (brood, baguette, brioche en ciabatta), wafels, madeleines, ontbijtgranen of pasta zonder gluten. Glutenvrije rijst (korrels, vermicelli, noedels), maïs (polenta), quinoa en aardappelen zijn de basis van een heerlijke maaltijd. Zin in pannenkoeken? Dan is boekweit erg geschikt: meng het met een sojadrankje in plaats van met de klassieke koemelk: origineel en licht verteerbaar!

Ontdek ons gamma glutenvrije producten.

Met een glutenallergie kan je nog steeds dagelijks gebruik maken van bepaalde graan- en afgeleide producten: rijst, maïs, gierst, boekweit, quinoa en amarant.
Aardappelen, melk, verse groenten, fruit en vlees of vis kunnen ook zonder probleem gegeten worden.

Glutenvrij met smaak

Hieronder heeft Delhaize voor jou enkele smaakvolle glutenvrije recepten geselecteerd. Ontdek enkele gezonde en lekkere kooktips voor dagelijks gebruik.

Opmerking: omdat kruidenmengelingen gluten kunnen bevatten, kan je best de lijst van ingrediënten controleren.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst