De voedsel veiligheid

  • 100% betrouwbare kwalitei
  • Controles op de controles
  • Wij kennen al onze producenten
  • Beschermde herkomst
  • Transparantie is een vereiste
  • Kwaliteit evolueert
  • In de winkel
  • Thuis
  • Onderbreek de koudeketen niet
  • Producten juist schikken in de koelkast
  • Vermijd kruisbesmetting
  • Lees de etiketten
  • Van de diepvriezer de koelkast in
  • Wat als je twijfelt?

100% betrouwbare kwaliteit

Delhaize heeft je zoveel meer te bieden, en dat komt omdat wij geen enkele toegeving doen voor de producten van het merk Delhaize. Eerst en vooral besteden we samen met externe en interne deskundigen bijzonder veel aandacht aan de voedingssamenstelling en -informatie. Tevens eisen we voor onze producten de allerbeste smaak en een groot gebruiksgemak, en daarnaast hechten we veel belang aan energiebesparing. Maar kwaliteit betekent bij Delhaize ook, en bovenal, een hele reeks controles op de traceerbaarheid, zonder de minste toegeving.   

Controles op de controles 

Onafhankelijke en deskundige inspecteurs voeren regelmatig controles uit in de gehele productieketen, zowel bij Delhaize als bij de producent zelf. Dat kunnen visuele, maar ook manuele controles zijn, waarbij stalen worden genomen om grondige analyses te kunnen uitvoeren. Ook de verkooppunten van Delhaize worden niet gespaard.   

Wij kennen al onze producenten 

En dat is essentieel. Kwaliteit begint immers bij onze producenten. Zij nemen hun verantwoordelijkheid volledig op zich door onze strenge criteria toe te passen in hun productiemethoden en door hun beroep met veel passie uit te oefenen.  

Beschermde herkomst

Elk product van het merk Delhaize wordt, zonder uitzondering, op elk moment en in elke schakel van de keten nauwlettend in de gaten gehouden, en dat vanaf de plaats van herkomst tot in jouw winkelkarretje. Zo kunnen wij je producten leveren met de beste garanties qua versheid, kwaliteit, veiligheid en smaak. We halen dit doel in de praktijk dankzij een nauwe en open samenwerking tussen alle verschillende betrokken partijen.   

Transparantie is een vereiste 

De zwakste schakel bepaalt de kracht van de keten. Daarom eisen wij kwaliteit in alle fasen van de productie, zonder enige toegeving. Elke betrokken partij speelt een rol in de kwaliteit van onze producten en moet haar eigen beste praktijken bepalen, openbaar maken én naleven.  

Kwaliteit evolueert

Maar onze inspanningen ook! Wij verbeteren onze kwaliteitscriteria voortdurend. Ze worden afgestemd op de vooruitgang van de wetenschap dankzij het advies van onze deskundigen, en leven de ontwikkelingen in de wetgeving na of zijn die zelfs een stapje voor. Bovendien worden onze criteria voortdurend opnieuw ter discussie gesteld, uiteraard om zo goed mogelijk aan al jouw verwachtingen te blijven voldoen!   

In de winkel 

Bij Delhaize is het handhaven van de koudeketen een absolute prioriteit. Bij aankomst in onze supermarkten wordt elk product op een specifieke temperatuur bewaard.  

Thuis 

Wij besteden buitengewoon veel aandacht aan een optimale kwaliteit en bewaring van voedingsproducten, vanaf de productie tot in de winkel. Zo kunnen we je niets dan lekkere, verse producten bieden. Daarna neem jij de fakkel over: met een paar basishandelingen behoud je de kwaliteit van de producten die je net hebt aangekocht.  

Onderbreek de koudeketen niet 

Neem altijd een herbruikbare koeltas mee als je boodschappen doet voor alle diepvriesproducten en verse producten uit de koelafdeling. Kies de diepvriesproducten en gekoelde verse producten pas helemaal als laatste uit. Zo hoeven ze niet al te lang in je winkelkarretje te liggen. Ga na je boodschappen zo snel mogelijk naar huis. Leg je boodschappen meteen op de juiste plaats in de koelkast of diepvriezer.  

Producten juist schikken in de koelkast 

Als je alle voedingswaren op de juiste manier in je koelkast schikt (zie hieronder), bewaar je hun versheid, smaak en voedingskwaliteiten optimaal. Bewaar restjes niet al te lang in de koelkast. De koude vertraagt misschien wel de ontwikkeling van bacteriën, maar stopt die niet!  

1. Van 6° tot 10°, in de deur van de koelkast, en het bovenste en het onderste schap:  

  • eieren
  • boter
  • melk
  • dranken
  • sauzen
  • geopend fruitsap
  • verse groenten en fruit
  • kaas die nog moet rijpen 

 2. Max. 7°, tweede schap van boven te beginnen:  

  • bereide groenten en fruit
  • zelf klaargemaakt vlees
  • zelf klaargemaakte vis
  • zelfgemaakte gerechten
  • yoghurt
  • kaas

 3. Max. 4°, derde niveau:  

  • vers sap
  • verpakte salades
  • gevogelte
  • vlees
  • vis
  • room
  • kant-en-klaargerechten
  • zuiveldesserts
  • charcuterie
  • producten die moeten ontdooien 

Vermijd kruisbesmetting 

Een warm bereid product mag nooit in aanraking komen met een rauw product of keukengerei voor koude bereidingen. Leg bijvoorbeeld nooit een gebraden kip op dezelfde schaal waar je de rauwe kip al op had gelegd. Deze regel geldt tijdens het koken, maar ook bij het schikken van producten in je koelkast.  

Lees de etiketten 

Controleer altijd goed de houdbaarheidsdatum en uiterste consumptiedatum op de verpakking. Hanteer de regel first in, first out: wat als eerste aankomt, moet er ook weer als eerste uit!   

Van de diepvriezer de koelkast in

Ontdooi voedingswaren nooit op kamertemperatuur en vries een ontdooid product niet opnieuw in. Ontdooien doe je in de koelkast, bijvoorbeeld de avond voordat je het product gaat klaarmaken. Of leg het diepgevroren product onder een straaltje koud water, of zelfs in de microgolfoven.   

Wat als je twijfelt?

Weggooien! Restjes mogen niet langer dan 3 à 4 dagen in de koelkast blijven liggen. Daarna kun je ze maar beter weggooien. 

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst