• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  

Beter voor iedereen eieren

Na het "Beter voor iedereen" varkensvlees, lanceert Delhaize een nieuwe exclusiviteit op vlak van kwaliteit: "Beter voor iedereen" eieren, van nature bron van Omega 3.

Gezonde en gevarieerde kippenvoeding

"Beter voor iedereen" eieren zijn lekker, Belgisch én goed voor de gezondheid*. Kippen die gekweekt worden via het "Beter voor iedereen" label, beschikken immers over vrije uitloopruimte en krijgen vooral plantaardige voeding die rijk is aan Omega 3 zoals lijnzaad. En als de kippen goed eten, eten wij ook beter!

* Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA, een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Omega 3 voor evenwichtige eieren

Omega 3 zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet van nature aanmaakt. We moeten ze dus in onze voeding vinden (2,2 g per dag). Vandaar dat we best de voorkeur geven aan vlees en eieren van dieren die gevoed zijn met gras of lijnzaad ("Beter voor iedereen" label), koolzaadolie, brood met lijnzaadmeel en vette vis. Kippen die Omega 3-voeding krijgen, leggen eieren die meer docosahexaeenzuur (DHA) bevatten. DHA** draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen.

** Het DHA-gehalte van "Beter voor iedereen" eieren draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen.

Beter voor de planeet

"Beter voor iedereen" eieren hebben hun label te danken aan de erkende Franse vereniging Bleu-Blanc-Cœur (BBC), in België beter bekend onder de naam Healthy Farming Association (HFA). BBC en HFA hebben als doel de gezondheid van dieren en mensen te verbeteren, de opwarming van de aarde te bestrijden (minder CO2-uitstoot) en de biodiversiteit te bevorderen (minder maïs, meer gras en lijnzaad, ...).

De organisatie Bleu-Blanc-Cœur verenigt verschillende spelers uit de voedingssector, die elk hun eigen expertise hebben (vee, milieu, gezondheid), rond een centrale kwaliteitsdoelstelling.

Hun basisprincipes omvatten:

  • Een gerespecteerde voedingsketen, van het veld tot op het bord
  • Een goede voeding voor de mens
  • Nog betere voeding voor het vee
  • Bescherming van het milieu

Aarzel niet de internet site www.betervooriedereen.be te raadplegen indien interesse over het “beter voor iedereen” label.

"Beter voor iedereen" eieren: de garanties

  • De kippen worden goed gevoed en verkeren in goede gezondheid.
  • De kippen worden gevoed met planten en granen die getraceerd en geselecteerd zijn op hun voedingswaarde (bv. hun Omega 3-gehalte).
  • De eieren zijn goed voor de gezondheid* en zijn een natuurlijke bron van Omega 3.
  • "Beter voor iedereen" eieren zijn respectvol voor het milieu.

* Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA, een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst