• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Delhaize ontbijtgranen, minder suiker, evenveel smaak

Suiker is een uitstekende bron van energie. Toch doen we er goed aan om het gebruik ervan te beperken. Want op 50 jaar tijd is ons wereldwijde suikerverbruik sterk toegenomen, en dat komt niet omdat we meer fruit eten ... De echte reden? We consumeren veel meer voedingsmiddelen en drankjes met toegevoegde suikers.

Een beetje minder suiker eten? Ja, dat willen we eigenlijk allemaal wel. Maar het lukt niet altijd even goed. Want er zit suiker in ongeveer alles, en het is ook wel lekker. Daarom presenteert Delhaize de Suikerontduikers: een gamma ontbijtgranen met een pak minder suiker erin, zodat ontbijten met minder suiker alvast heel wat makkelijker wordt.

* Minder suiker in vergelijking met het gemiddelde van vergelijkbare producten van andere huismerken.

Delhaize gaat de uitdaging aan en vermindert de hoeveelheid suiker in haar producten.

50 TON MINDER* SUIKER IN DELHAIZE ONTBIJTGRANEN ZONDER TOEGEVINGEN TE DOEN OP VLAK VAN SMAAK.

Dat is de uitdaging die we aangingen! Onze kwaliteitsafdeling zette alles op alles om de samenstelling van onze ontbijtgranen te verbeteren. Dat deden ze door het suikergehalte te verlagen of de suiker te vervangen door een zoetstof van natuurlijke oorsprong, gewonnen uit de steviaplant. Nooit geproefd? Missie geslaagd! We hebben de suiker verlaagd, maar de smaak bleef onveranderd.

CRUNCHY MUESLI MET BOSVRUCHTEN

Proef deze heerlijk knapperige muesli met echte stukjes bosvruchten. Superlekker, rijk aan vezels en met 78%* minder suiker dankzij toevoeging van een zoetstof van natuurlijke oorsprong uit de steviaplant.

CRUNCHY MUESLI GEPOFTE SPELT EN HAVER

Niemand weerstaat deze knapperige muesli met gepofte spelt, haver en honing. 36%* minder suiker, maar toch buitengewoon lekker. Én rijk aan vezels.

HONEY BALLS

Deze gepofte, in honing gedoopte maïsbolletjes vormen een ideaal ontbijt voor kinderen. Ze zijn krokant en verrassend lekker, ook al bevatten ze 32%* minder suiker.

BIOCORNFLAKES ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKER

Deze in de oven gebakken maïsvlokken bevatten tot 85%* minder suiker. Ze zijn afkomstig uit biologische landbouw en vormen een bron van vezels. Ideaal als evenwichtig en heerlijk ontbijt.

* Minder suiker dan gemiddeld t.o.v vergelijkbare producten van andere huismerken.

Onze producten

Beter eten makkelijker maken

Wil je graag minder suiker eten, tijd maken voor ontbijt, sneller iets gezonds op tafel krijgen, of volgend jaar een marathon lopen? Laat het ons weten en schrijf je in.

Jeroen gaat elke maand op bezoek bij enkele deelnemers, om met z’n foodtrucs samen je leven een beetje makkelijker te maken, misschien ook bij jou?

Minder suiker, evenveel smaak!

De hoeveelheid suiker in onze producten verminderen, het is een opdracht die wij bij Delhaize al verschillende jaren heel ernstig nemen. Twee nieuwe concrete voorbeelden daarvan: de Suikergids en de kleine infobordjes die je voortaan bij elk huismerk in de afdeling ontbijtgranen van je supermarkt Delhaize aantreft.

Het doel ervan is duidelijk: je in een oogopslag en heel nauwkeurig tonen in welke categorie de Delhaize ontbijtgranen die je koopt vallen:

  • hoog in suikers (> 29 gram per 100 gram)
  • midden-hoog in suikers (van 17 tot 29 gram per 100 gram)
  • midden-laag in suikers (van 5 tot 17 gram per 100 gram)
  • laag in suikers (van 0 tot 5 gram per 100 gram)

Meer dan de helft van het assortiment ontbijtgranen van Delhaize bevindt zich in de onderste twee categorieën van de schaal, namelijk ‘midden-laag in suikers’ en ‘laag in suikers’.

En in de categorie ‘hoog in suikers’ treffen we slechts één product aan. Een geweldig resultaat, vind je niet?

De informatie is helder en makkelijk te begrijpen, je hoeft enkel nog te kiezen!

HOE VERMINDER JE JE SUIKERVERBRUIK?

Lees de etiketten en ga bewust op zoek naar producten die minder suiker bevatten. Dat hoeft niet lang te duren: ingrediënten staan gerangschikt volgens gewicht. Als suiker en z’n afgeleide producten (glucosestroop en fructose) bovenaan de lijst staan, bevat het product hoofdzakelijk suiker.

Wist je dat?

Wist je dat moedermelk een zoete smaak heeft? Onze voorliefde voor suiker wordt ons dus letterlijk met de paplepel ingegeven. Vandaar dat de meeste kinderen een vieze snuit trekken bij alles wat bitter smaakt. En daarom verkiezen ze fruit boven groentjes, zeker bittere groenten zoals witloof en spruitjes.

Ligt het dan ook aan onze kindertijd dat we zo vaak snakken naar zoetigheid en dat geruststellende gevoel dat erop volgt? Grijpen we terug naar suiker omdat het ons gelukkig maakt? Wat de reden ook is, geniet, maar doe het met mate, want te veel suiker kan invloed hebben op je gezondheid.

Naast zichtbare suikers (denk aan het klontje suiker in je koffie) krijgen we ook heel wat onzichtbare suikers binnen via onze ontbijtgranen, snacks, sausjes, bereide gerechten ...

Zichtbare suikers zijn bv. poedersuiker of honing.

Verborgen suikers zitten vooral in verwerkte voedingsmiddelen. Wist je bv. dat in één eetlepel ketchup één klontje suiker verborgen zit?
Maar ook de suikers die op natuurlijke wijze in melk en fruit zitten, voeding die je dus vaak niet eens als ongezond beschouwt, zijn verborgen suikers. Zo staat één appel bv. gelijk aan twee klontjes suiker.

Bekijk onze analyse van de Delhaize ontbijtgranen

Onze kwaliteitsafdeling, deels bestaande uit een heel team van diëtisten, heeft een uitgebreide analyse uitgevoerd van de ontbijtgranen van de merken Delhaize, Bio Delhaize, Kids Delhaize en 365 Delhaize.

We hebben het suikergehalte van al deze ontbijtgranen** genoteerd(hoeveelheid suiker per 100 g). Diezelfde oefening hebben we overgedaan voor de ontbijtgranen van andere huismerken.

** Totale hoeveelheid suikers, zoals vermeld in de voedingswaardetabel op de verpakking.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst