• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

En jij? Welke koffie ga jij vandaag proeven?

Gemalen koffie: In België blijft gemalen koffie de populairste soort.

Die biedt namelijk kopje na kopje een uniforme smaak. Bovendien kun je deze koffie bereiden zoals je zelf wilt: met een filter en een percolator, met een koffiezetapparaat met zuiger, met een Italiaanse koffiepot of met een espressomachine. Bij Delhaize verkopen we koffie voor ieders smaak, van klassieke blends tot single origins, en van biokoffie tot deca's.

Tips voor de beste smaak

 • Bewaar je koffie in een hermetische doos in de koelkast om z’n aroma en versheid te behouden.
 • Gebruik gefilterd water en ongebleekte filters.
 • Laat wat water door je filter lopen om een papiersmaak te vermijden.
 • Giet eerst een beetje water op je gemalen koffie zodat hij wat kan opwellen.

Gemalen Koffie van het merk Delhaize

Zoek je naar een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding, dan zijn onze klassieke blends helemaal jouw ding.

Gemalen koffie van het merk Taste of Inspirations

Ontdek de verfijnde smaak van koffies uit zeldzame koffieregio’s, geselecteerd met de allergrootste zorg.

Gemalen koffie "Single Origin" van het merk Delhaize

100% Arabica-koffie, 100% Fair Trade en 100% afkomstig uit de grootste koffielanden zonder enige mix van origines.

Gemalen koffie van het merk Delhaize Bio

Koffies geteeld op biologische wijze voor de gezondheid van de natuur en van jou.

Koffiebonen: Met de ongemalen bonen van Delhaize kan je alle richtingen uit.

Voor de echte kenners die graag alle controle over hun koffiebonen behouden. Maal ze zo fijn of grof als je wil voor de ideale espresso, filter, cafetière of eender welk type koffie.

Tips voor de beste smaak

 • Pas je maling aan aan de manier waarop je koffie maakt. Hoe minder lang het water in contact gaat komen met je koffie, hoe fijner je best maalt (espresso heel fijn, filter middelmatig, cafetières grof).
 • Sluit je bonen hermetisch af en bewaar ze in een keramische of glazen pot op een donkere plaats.
 • Voeg twee, drie korrels grof zout toe aan je pakje koffie voor het aroma.

Koffiebonen Delhaize

Zoek je naar een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding, dan zijn onze klassieke blends helemaal jouw ding.

Koffiebonen Single Origin

100% Arabica-koffie, 100% Fair Trade en 100% afkomstig uit de grootste koffielanden zonder enige mix van origines.

Capsules: Haal nog meer smaken uit je capsule-apparaat.

In de capsule blijven de frisse aroma's perfect bewaard en zit de exacte hoeveelheid koffie die je nodig hebt om een heerlijk kopje koffie te zetten. Krachtig, groot of zeer sterk: kies op elk moment van de dag jouw favoriete intensiteit. De koffiecapsules van Delhaize zijn 100% compatibel met alle Nespresso-machines* voor thuisgebruik.

*Nespresso® is een merk van een derde partij die niet verbonden is met Delhaize Groep N.V.

DELHAIZE KOFFIECAPSULES, NIEUWE VERPAKKING, NOG MEER SMAAK

DELHAIZE KOFFIECAPSULES: VOOR DE ECHTE LIEFHEBBER

Bij Delhaize vind je een ruim aanbod aan koffiecapsules: Classic en Single Origin, met een nieuw, nog verfijnder recept dat je gegarandeerd zal bevallen.

Tips voor de beste smaak

 • Bewaar je capsules op een droge plaats met een vaste temperatuur.
 • De ideale espresso bestaat uit ongeveer 40 ml water en heeft een doorlooptijd van ongeveer 25 seconden.
 • Liever een lungo? Gebruik dan 110 ml water en laat minstens 45 seconden doorlopen.

Capsules Delhaize

Zoek je naar een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding, dan zijn onze klassieke blends helemaal jouw ding.

Capsules Single Origin

100% Arabica-koffie, 100% Fair Trade en 100% afkomstig uit de grootste koffielanden zonder enige mix van origines.

MINDER VERPAKKING:
Dankzij een nieuw verpakkingssysteem zit er nu geen film meer rond de Single Origin capsules. Zo kon Delhaize de grootte van zijn dozen met de helft verminderen. Een klein gebaar waardoor we de geproduceerde hoeveelheid verpakking met ongeveer acht ton per jaar kunnen verminderen.

Pads: Ons gevarieerd aanbod van rijke smaken werkt met elk padtoestel.

De pads zijn bovendien 100% plantaardig en biologisch afbreekbaar.

Tips voor de beste smaak

 • Laat voor elk nieuw kopje eerst even water doorlopen om de smaak van de vorige koffie weg te spoelen.
 • Vul je tas eerst met heet water terwijl je koffie maakt, zo koelt je koffie minder snel af en behoud je je schuim beter.

Pads Delhaize

Zoek je naar een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding, dan zijn onze klassieke blends helemaal jouw ding.

Pads Single Origin

100% Arabica-koffie, 100% Fair Trade en 100% afkomstig uit de grootste koffielanden zonder enige mix van origines.

Pads Bio

Koffies geteeld op biologische wijze voor de gezondheid van de natuur en van jou.

Oploskoffie: Een heerlijk tasje koffie in een handomdraai

Geen koffiezetaparaat bij de hand? Geen probleem! Met onze 5 oploskoffies en een beetje heet water tover je alsnog een heerlijke tas koffie naar jouw smaak.

Tips voor de beste smaak

 • Houd je van een lekker stevige koffie? Gebruik dan iets meer oploskoffie dan op de verpakking geadviseerd wordt.
 • Oploskoffie kan ook makkelijk gebruikt worden in recepten van pudding, cake of taart.
 • Bereid je oploskoffie eens met kokende melk in plaats van met kokend water!

Oploskoffie Delhaize

Zoek je naar een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding, dan zijn onze klassieke blends helemaal jouw ding.

4 Koffiegamma's, 4 karakters

Verrassing in het koffierek bij Delhaize: onze koffieverpakkingen kregen een volledige make-over die je pakje per pakje zal ontdekken in je supermarkt. Maak je trouwens geen zorgen: de koffie waar je al jaren een boontje voor hebt, smaakt nog altijd even heerlijk als voorheen.

Ons Delhaize-merk telt meer dan 6.000 kwaliteitsproducten die tot 40% goedkoper zijn dan nationale merken. Lekkere, betaalbare koffie hoort ook thuis in dat rijtje. Laat je verrassen door onze blends van het beste uit de verschillende koffielanden.

In dit aanbod worden de beste Arabica-koffies uit verschillende landen en werelddelen gebruikt: Brazilië, Costa Rica, Ethiopië, ... Single Origin-koffie wordt niet gemengd en is per origine gebrand waardoor de typische smaken en aroma’s behouden blijven. Dat gaat van noten, rood fruit, citrusvruchten tot oosterse specerijen. Proeven is de boodschap.

Even bezorgd over jouw welzijn als dat van de natuur? Dan kies je ons Bio-merk. Het grootste assortiment gecertificeerde, biologische producten tegen een toegankelijke prijs. Al onze Bio-koffies hebben het label Organic én Fairtrade. Geef toe, je koffie smaakt nog beter als je weet dat zowel de natuur als de boer er goed voor werden behandeld.

Ontdek de verfijnde smaak van koffies van zeldzame afkomst, geselecteerd met de allergrootste zorg. Ons Taste of Inspirations-aanbod laat je kennismaken met buitengewone producten, authentiek en boordevol smaak. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze koffies je een volle body geven met een boeiende complexiteit. Dé koffie voor de echte fijnproever dus.

Van plantage tot kopje

Je koffiebonen leggen een lange reis af voor ze in je kopje terechtkomen. Het verhaal begint bij de koffiebes, de vrucht van de koffieplant die groeit op plantages in landen rond de evenaar.

Arabica

De twee populairste koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. Coffea Arabica is de oorspronkelijke plantensoort uit Abessinië. Deze boon levert de lekkerste koffie op. Het is een delicate en veeleisende plant, die meestal op de bergflanken in Zuid- en Midden-Amerika en Oost-Afrika groeit. Arabicabonen zijn ovaal en vrij groot met een opvallende nerf.

Robusta

De naam van deze plant zegt het zelf. Robusta of Coffea Canephora is robuuster en beter bestand tegen minder ideale klimaatomstandigheden. Waar de Arabica niet graag vertoeft, groeit en bloeit de robustaplant wel. Denk maar aan de lager gelegen streken van West-Afrika en Azië. Robusta smaakt pittig tot bitter en het cafeïnegehalte is zowat dubbel zo hoog als dat van de Arabicabonen.

1. Plukken

Koffieplanten groeien vooral op heuvels, in de schaduw van grotere bomen. Wanneer de vruchten van deze koffiestruiken, de koffiebessen, rijp zijn worden ze geplukt met de hand. Zo garanderen de boeren dat enkel rijpe bessen gebruikt worden voor de verdere verwerking. Machinaal oogsten gebeurt ook en is goedkoper, al moeten bij deze methode de rijpe bessen nog gescheiden worden van de besjes die nog niet rijp zijn.

2. Openen

Na het plukken van de rijpe koffiebessen moeten de bonen uit de bes gehaald worden. Dat kan op twee manieren. De natte methode en de droge methode. Beide methodes zijn samen met de oorsprong van de koffie de eerste elementen die de smaak bepalen.

Nat proces

De natte methode zorgt voor de zogenaamde ‘gewassen koffie’. Bij deze methode worden bolster en vruchtvlees weggespoeld met water. De koffiebonen zelf blijven een bepaalde tijd in het water weken waardoor ze een soort gistingsproces ondergaan.

Droog proces

De droge methode wordt gebruikt om ‘natural koffie’ te produceren. Hierbij worden de bessen op grote patio’s te drogen gelegd in de zon waarna de bolster machinaal verwijderd wordt.

3. Branden

De volgende grote smaakbepaler is het brandproces, dat koffie z’n goudbruine kleur geeft. Koffie branden is een oeroud gebruik dat op wat elektronische aanpassingen na eigenlijk nog altijd hetzelfde is. Een hoeveelheid groene koffiebonen wordt rondgewenteld in een afgesloten trommel waarin hete lucht circuleert. De natuurlijke vetten en koolhydraten uit de bonen gaan karamelliseren en worden omgezet in een geurige, olieachtige substantie. Zo krijgt koffie z’n unieke aroma en smaak. Daarom net is de kennis van de koffiebrander allesbepalend. Daarom worden smaak en kwaliteit bij Delhaize al jaren nauwlettend in het oog gehouden door mensen met een passie voor koffie en het branden ervan.

Blends, een boeket van aroma’s

Blends zijn combinaties van Arabica- en Robusta-bonen. De exacte dosering van deze 2 types bonen, hun herkomst en de intensiteit van het branden bepalen het aroma en karakter van de blend. De bekendste blends zijn Dessert, Moka en Espresso.

Onze passie voor koffie sinds 1892

Een stukje geschiedenis

Overal ter wereld drinken mensen koffie, maar wist je dat de naam afgeleid is van Kaffa, een provincie in Ethiopië? Er wordt verteld dat een herder ontdekte dat zijn geiten 's nachts nogal actief waren nadat ze wilde bessen hadden gegeten. Hij bracht de bessen naar het klooster en brouwde er na wat experimenteren een drankje van waar de monniken de hele nacht lang van konden bidden. Koffie was geboren. In de 17de eeuw begon koffie aan z'n optocht in Europa om vanaf 1892 met passie verkocht te worden in onze Delhaize-winkels.

Deca

Gevoelig voor cafeïne? Ook een deca-kwaliteitskoffie, gebrand en gezet zoals het hoort, is ontegensprekelijk lekker. In tegenstelling tot andere producenten, maakt Delhaize gebruik van natuurlijke oplosmiddelen in plaats van chemische producten om de bonen van hun cafeïnegehalte te bevrijden. Het resultaat? Een heerlijk kopje, zonder dat je je zorgen moet maken over de effecten van cafeïne.

Onze garanties

Om 100% van een kop koffie te kunnen genieten, is het belangrijk om te weten dat de koffieteler ook met respect wordt behandeld. Daarom is elke koffie die Delhaize verkoopt gecertifieerd.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje