• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Maatschappij

Wekelijks krijgen we meer dan 3 miljoen mensen over de vloer. Onze winkels spelen dan ook een belangrijke rol in het lokale verenigingsleven. Daarom willen wij hen graag ondersteunen via ons programma van de Community Week.

Daarnaast helpt Delhaize ook de mensen die het niet altijd makkelijk hebben in onze samenleving: zo schenken we jaarlijks heel wat producten aan de voedselbanken en werken we nauw samen met heel wat lokale karitatieve verenigingen.

Community Week

Delhaize is via haar winkels overal in het land aanwezig. In de verschillende streken waar de onderneming actief is, wil ze verenigingen steunen en haar bijdrage leveren aan het plaatselijke gemeenschapsleven. Daarom heeft Delhaize een systeem gecreëerd dat de naam Community Week kreeg en waarmee leden en sympathisanten hun organisatie of vereniging kunnen steunen wanneer ze hun boodschappen bij Delhaize doen.

Met de Community Week wil Delhaize verenigingen zonder winstoogmerk (vzw’s) steunen, zoals sociale en culturele organisaties, sportverenigingen en ouderverenigingen, door hen fondsen te helpen werven. Hoe? Door de organisatie 5% van het totaalbedrag aan te bieden van de aankopen die gedurende een week werden gedaan bij Delhaize door de leden en sympathisanten. Hiervoor worden aankoopbons toegekend die geldig zijn in de Delhaize-winkels. Op die manier schenkt Delhaize jaarlijks ongeveer € 25.000 aan meer dan 100 verenigingen.

 

Voedselbanken

 Sinds 1990 organiseert Delhaize ieder jaar in al haar winkels een inzamelingsactie in samenwerking met de Voedselbanken. De ingezamelde producten worden uitgedeeld aan meer dan 100.000 minderbedeelden in ons land.

Tijdens deze actie kan u bonnen met verschillende bedragen aankopen. Zo kan u voor € 1 een koffie, voor € 3 een ontbijt of voor € 5 een maaltijd aan de minderbedeelden aanbieden. De waarde van de bonnen wordt toegevoegd aan het bedrag van uw aankopen.

Met het ingezamelde geld kunnen de Voedselbanken de meest noodzakelijke voedingsproducten aanschaffen, die ze vervolgens verdelen aan meer dan 600 welzijnsorganisaties. Deze organisaties verdelen op hun beurt de voeding onder de vorm van een voedselpakket of bieden maaltijden in sociale restaurants aan.

Meer info op www.voedselbanken.be

La Cité Joyeuse vzw

Delhaize steunt al meer dan 70 jaar de vzw La Cité Joyeuse, een opvangtehuis voor kinderen. Het centrum gelegen in Sint-Jans-Molenbeek, de gemeente waar de maatschappelijke zetel van Delhaize gevestigd is, ontvangt kinderen die met verschillende problemen worden geconfronteerd: kinderen met een handicap, weeskinderen of kinderen die werden geplaatst om familiale redenen.

Delhaize ziet erop toe dat deze kinderen hun schooltijd in een rustige en aangepaste omgeving kunnen doorlopen. Wij dragen zo bij tot de integratie of herintegratie van deze jongeren in het sociale leven.

Meer informatie op www.lacitejoyeuse.be

Lokale aanvragen

Onze supermarkten spelen een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Daarom probeert elke supermarkt sponsoringsaanvragen die overeenkomen met de waarden van het bedrijf, op lokaal niveau te beantwoorden. Onze medewerkers in de supermarkten maken immers vaak deel uit van het lokale leven en weten dus het best wat de behoeften zijn van de inwoners van hun regio. Zich engageren door middel van nauwe buurtrelaties is een essentiële waarde in de maatschappelijke verankering van Delhaize.

Cuvées Locales

Sinds 2013 kan elk van onze winkels zijn eigen cuvée samenstellen in onze wijnkelders. Per verkochte fles gaat er 1€ naar het goede doel.

De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel, gekozen door de betrokken winkel, Delhaize, en de lokale instanties.

Balans van het jaar 2016:
    - 134 100 € gestort aan verschillende organisaties
    - Er werden 11 cuvées verkocht, waarvan 4 nieuwe
    - Lancering eerste cuvée op basis van bier

Van harte proficiat aan alle teams die samenwerken om van dit project een succes maken!

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje