• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info

5 kleuren die je helpen evenwichtiger te eten

Nutri-Score is een duidelijk zichtbaar pictogram op de voorkant van onze verpakkingen: vijf letters en vijf kleuren die de informatie over de voedingswaarde van een product netjes samenvatten. Het toegekende logo is gebaseerd op een wetenschappelijk algoritme dat rekening houdt met de voedingsstoffen die in het kader van een evenwichtige voeding de voorkeur verdienen, zoals vezels, proteïnen, fruit en groenten, en voedingsstoffen waarvan je het verbruik beter beperkt, zoals calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en zout. Twee producten vergelijken of op een evenwichtige manier boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk!

*Nutri-Score is een merk dat is geregistreerd, ontwikkeld en ondersteund door de Franse volksgezondheid en de Franse openbare autoriteiten.

Geen Nutri-Score? Geen paniek!

Vind je Nutri-Score niet terug op de verpakking? Je kan ook de barcode van je product scannen met de Delhaize app en zo de bijhorende Nutri-Score van je favoriete producten ontdekken. Beter eten is echt kinderspel bij Delhaize.

Je hoeft niet langer een voedingsexpert te zijn

De complexe tabellen op de achterkant van de producten die je koopt meteen ontraadseld dankzij een regenboog van vijf kleuren en vijf letters, duidelijk zichtbaar op de voorkant van de verpakking. Voortaan kies je bijvoorbeeld een van onze ontbijtgranen, ingedeeld van A tot E, zonder dat je ze eerst allemaal moet bestuderen!

Dit wil echter niet zeggen dat de voedingswaardetabel op de verpakking verdwijnt. Alle gedetailleerde nutritionele informatie blijft, zoals voorheen, op de achterkant van de verpakking te raadplegen.

We hebben het voor jou uitgerekend:

Het Nutri-Score systeem is gebaseerd op internationaal onderzoek, en bedoeld voor consumenten die uit zijn op een evenwichtige voeding. Iedere kleur of letter zegt iets over de voedingswaarde van het product, door de balans te maken tussen twee categorieën voedingsstoffen en voedingsmiddelen: aan de ene kant vezels, proteïnen, fruit en groenten; aan de andere kant calorieën, verzadigde vetzuren, suikers en zout.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst