• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR

Picanha rundsvlees

Een malse entrecote of sappige biefstuk valt altijd in de smaak. Toch heeft het rund heel wat meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Picanha? Dat is het staartstuk van het rund en het meest gegeten stukje vlees in de Zuid-Amerikaanse keuken. Vooral op de barbecue! Delhaize pakt sinds kort uit met Picanha van Belgische en Ierse oorsprong. Smakelijk!

Wat is Picanha?

Picanha is erg geliefd in Zuid-Amerika, met name in Brazilië. Het staartstuk is het eindstuk van de platte bil van het rund en bevindt zich onder de dikke lende. Typisch aan de Picanha is zijn dun en witgekleurd vetrandje dat het vlees extra sappig en smaakvol maakt. Een hele Picanha weegt ongeveer 1 kg en heeft een driehoekige vorm. Je kan het in zijn geheel bereiden als rosbief, op een brochette of als steak. Picanha smaakt heerlijk in de pan, in de oven en op de barbecue.

Hoe maak je Picanha klaar?

Wat serveer je bij Picanha?

Wij geven je een aantal suggesties:

  • rijst of aardappelen in de schil
  • een salsa van tomaat en paprika met wat olijfolie en tabasco
  • bruine of zwarte bonen
  • chimichurri-saus: een klassieke Zuid-Amerikaanse dressing op basis van verse peterselie, look, pepers, oregano, olijfolie, azijn en zout. Je kan er ook honing en citroen aan toevoegen.

Picanha vlees bij Delhaize

Delhaize biedt Picanha vlees in steak- en rosbiefvorm.

Picanha in sneetjes

Reserveer online >>

Picanha gebraad

Reserveer online >>

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst