• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Feestelijke sint-jakobsschelpen

Het seizoen voor sint-jakobsschelpen loopt van half november tot februari. Het perfecte moment dus om deze heerlijke delicatesse op je kerst- of eindejaarsmenu te zetten. Bovendien zijn de meest uiteenlopende bereidingen mogelijk: rauw, gemarineerd, gegratineerd, gepocheerd ... Bij Delhaize vind je een mooi assortiment coquilles van topkwaliteit. We delen alvast een paar nuttige weetjes en lekkere recepten met jou!

Rauw of gebakken

Een feestelijk en tegelijk eenvoudig voorgerecht waarbij je geen fornuis of oven nodig hebt? Verbluf je gasten met een carpaccio van sint-jakobsnoten. Je hebt alleen een vlijmscherp mes, kraakverse coquilles en truffelolie nodig. Heb je liever gebakken sint-jakobsnoten? Serveer ze met een risotto van champagne en truffel of maak een pannetje van sint-jakobsschelpen met zuiderse tomaten en croutons. Laat je inspireren door de recepten van Delhaize!

Ontdek onze sint-jakobsvruchten recepten >>

Wist je dat?

Waarom Sint-Jakob?

De sint-jakobsschelp heeft haar naam te danken aan Santiago de Compostella van waaruit middeleeuwse pelgrims een schelp meebrachten als bewijs dat ze hun bedevaart volbracht hadden. In die tijd was dit weekdier immers enkel in die streek te vinden. Tegenwoordig kent men deze delicatesse zelfs tot in Japan, Canada en de Verenigde Staten.

Vers uit de schelp

Vers uit de schelp smaken sint-jakobsvruchten uiteraard het best. Alleen het melkwitte vlees (de pil of noot) en de oranje kuit (de kam of koraal) worden gegeten. Verse coquilles moeten stevig gesloten zijn en niet gapen. Delhaize biedt zowel verse als diepgevroren sint-jakobsvruchten. Vers consumeer je ze best de dag zelf. Diepgevroren kan je ze tot 2 maanden bewaren.

Hoe kruiden?

Kies voor milde kruiden zoals dragon, bieslook en peterselie. Te scherpe kruiden overheersen namelijk de overheerlijke smaak van coquilles.

Hoe open je een sint-jakobsschelp?

 • Steek een plat en scherp mes langs de zijkant tussen de 2 schelpen.
 • Wrik de schelpen voorzichtig open zonder de noot te beschadigen.
 • Maak de schelpen van elkaar los.
 • Lepel de noot uit de schelp.
 • Spoel de noot goed af om alle onzuiverheden te verwijderen.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje