• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info

Sla je slag: ontdek de vele slasoorten van Delhaize

Een frisse salade smaakt altijd. Door het brede aanbod aan slasoorten kan je dan ook naar hartenlust variëren. Veldsla, rucola, ijsbergsla, kropsla, radicchio ... Aan jou de keuze! Delhaize maakt je wegwijs door haar uitgebreide assortiment.

Vier verschillende groepen

De verschillende slasoorten worden onderverdeeld in 4 groepen:

  • knapperige kropslasoort: heeft ronde bladeren die elkaar overlappen en rondom een hart zitten (bv. ijsbergsla).
     
  • malse kropslasoort: heeft ook ronde bladeren die elkaar overlappen en rondom een hart zitten (bv. kropsla).
     
  • losbladige soort: heeft geen hart en de bladeren groeien in de vorm van een krans.
     
  • langwerpige soort: heeft wel een hart, maar langwerpige in plaats van ronde bladeren (bv. Romeinse sla).
     

Zoete of bittere smaak

De meeste slasoorten kan je ook indelen in 2 verschillende smaakgroepen:

Welke slasoorten vind je bij Delhaize?

Delhaize zet al haar slasoorten voor jou op een rijtje.

Geen salade zonder vinaigrette

Een basisvinaigrette bestaat uit 1/3 azijn en 2/3 olie. Breng op smaak met peper, zout en mosterd. Naargelang je recept en smaak kan je ingrediënten toevoegen. Heb je bijvoorbeeld zin in een pikante vinaigrette? Gebruik dan kruidenolie met olijfolie, witte- of rodewijnazijn, balsamicoazijn en graantjesmosterd. Liever een zachtere vinaigrette? Ga dan voor zonnebloem- of maïsolie en appelazijn. Frambozenazijn geeft dan weer een fruitige toets aan je vinaigrette.

Tip: voeg de vinaigrette net vóór het dresseren toe, anders wordt je salade slap.


Sla bewaren

Sla bestaat voor een groot deel uit water, waardoor het een zeer kwetsbare groente is. Eet sla dus steeds zo vers mogelijk. Laat het niet langer dan 2 dagen in de koelkast liggen. Wil je de houdbaarheid toch verlengen? Was de sla, droog ze in een slacentrifuge en steek ze in een plastic zak in de koelkast. Zo blijft de sla tot een week fris en knapperig.

Wat doe je met slarestjes?

Heb je sla liggen die al wat verlept is? Gooi ze zeker niet weg, maar verwerk ze in warme gerechten zoals:

  • soep
  • stamppot
  • risotto
  • frittata
  • wok
  • quiche
  • wraps

Ontdek onze quiche voor de dag nadien

Ontdek dit recept

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst