• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Appels en appelsap bij Delhaize

Appels en appelsap bij Delhaize

Delhaize gaat prat op een zeer ruim assortiment appels, maar biedt ook exclusieve soorten. Stuk voor stuk met een eigen karakter en van de beste kwaliteit. Een voorproefje.

Het ideale seizoen

Het appelseizoen in België start begin september. Sommige soorten zijn maar enkele maanden verkrijgbaar, anderen het hele jaar door (zoals Jonagold). Delhaize vult het Belgische assortiment aan met vooral Franse variëteiten die niet in België geteeld kunnen worden, zoals Pink Lady, Granny Smith en Royal Gala.

Hoe worden onze appels gekweekt?

Wist je dat een jonge appelboom ongeveer 6 kilo appels oplevert en een oudere boom maar liefst 200 kilo? Zo komen we tot een oogst van makkelijk 50 ton per hectare!

De Belgische appels zijn afkomstig van geïntegreerde teelt. Dat was oorspronkelijk een initiatief van landbouwers om milieuvriendelijker te produceren door minder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Dankzij onze permanente kwaliteitscontroles kunnen wij onze klanten overheerlijke appels aanbieden.

Onze appelproducenten

Met sommige van onze appelproducenten werken we al 25 jaar lang nauw samen. We gaan samen steeds op zoek naar specifieke en exclusieve variëteiten, en naar ecologische manieren om te telen.

Delhaize hecht veel belang aan lokale teelt. We geven dan ook steeds de voorkeur aan appels van eigen bodem. De belangrijkste productiecentra zijn Zuid-Limburg en het Hageland.

Bovendien biedt Delhaize een assortiment biologische appels dat zich steeds meer uitbreidt. Denk maar aan Elstar, Jonagold en Topaz.

Appeltips

 • Appels kan je tot 2 weken bewaren. Bewaar ze op een koele en donkere plaats. Appels in een fruitschaal rijpen sneller, omdat ze ethyleen aanmaken. Die stof zorgt ervoor dat ander fruit in de schaal ook sneller zal rijpen.
 • Iedere soort appel heeft een andere smaak en kan gebruikt worden om zo te eten als lekkere en gezonde snack, of om mee te bakken of te koken. Op de verpakking van de appels kan je steeds zien waar je de appel het best voor kan gebruiken.

Appelsap rechtstreeks van de teler

Elk jaar na de oogst zitten we met tonnen appels die niet in de fruitrekken geraken. Omdat ze te dik, te klein of te lelijk zijn. Spijtig, want ze zijn allemaal even lekker! Gelukkig is Delhaize op het idee gekomen om die bijzondere appels te verwerken tot heerlijk vers appelsap dat 100% natuurlijk en 100% Belgisch is.

Heerlijk sap van bijzondere appels

Appels die niet aan de normen voldoen (te groot, te klein, te rare vorm), verdwijnen normaal gezien naar de industrie waar ze verwerkt worden tot appelmoes, appelsap, enz. Dat is jammer voor onze lokale telers, omdat ze hun appels met zo veel toewijding verzorgd hebben. Door puur sap te maken van appels die net geplukt zijn, kunnen ze toch een mooi eindproduct afleveren waar ze trots op mogen zijn. Dat geeft hen veel meer voldoening. Daarom heeft Delhaize besloten om dit project samen met hen op poten te zetten.

Welke appels worden in het sap verwerkt?

Er is voor elk wat wils. Sommige telers maken 100% puur appelsap van één soort, anderen maken een mix van de drie appels:

 • Jonagold: 100% jonagoldsap is lekker natuurlijk zoet.
 • Boskoop: geeft een gebalanceerde zoetzure smaak aan het sap.
 • Elstar: zorgt voor een frisse toets.

Het persproces

De appels gaan in de pers, worden vermalen en geperst, daarna kort gefilterd, vervolgens gepasteuriseerd en tot slot in de bag-in-box gegoten. Er wordt niets toegevoegd, je proeft dus enkel de pure smaak van appels! Door het te filteren, is het sap iets minder troebel. Iedere teler kiest zelf in welke mate het gefilterd wordt. Door te pasteuriseren blijft het sap 1 jaar goed zolang het niet open is, en zo kan je dan lang van een 100% natuurlijke sap genieten.

Het brede appelassortiment van Delhaize

Uit het vuistje, in yoghurt of muesli, in gebak of gewoon om je dorst te lessen ... Appels smaken altijd heerlijk fris! Bij Delhaize is er voor elk wat wils.

Jonagold

Jonagold is een grote tot zeer grote appel met roodgroene kleur en opvallende roodroze blos. Het lichtgele vruchtvlees is stevig en sappig. De aangename, zoetzure smaak maakt hem bijzonder veelzijdig. Zowel geschikt om te eten uit het vuistje als in gerechten. De pluk is van half september tot eind oktober. Het is een zeer goede bewaarappel het hele jaar door

Reserveer online >

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje