• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info

Lekker en broodnodig

25% minder zout, dat is beter

Wij houden allemaal van zout als smaakmaker voor ons eten. Te veel zout is echter slecht voor onze gezondheid: we houden meer water vast, onze bloeddruk kan stijgen en de kans op hart- en vaatziekten neemt toe.

Delhaize zag dan ook meteen het belang van zout van Posidonia in om het zoutgehalte van een brood met 25% te verminderen, zonder de smaak te veranderen. Goed nieuws dus voor onze gezondheid en voor onze smaakpapillen.

Het zout van Posidonia

Het zout van Posidonia wordt gewonnen uit zoutmijnen van het eilandje Formentera, een beschermd natuurgebied gelegen in de Balearen. Dit zout heeft dezelfde smaak als traditioneel zeezout, zoals het zout van Guérande, maar het bevat minder natrium.

Door dit zout te gebruiken, kan het natriumgehalte van het brood worden verlaagd, zonder iets te veranderen aan de smaak of textuur. Zo kan je zonder wroeging smullen van een brood boordevol smaak.

Het ene brood is het andere niet

De verschillende graan- en meelsoorten vormen immers de basis voor de ruime keuze aan uiteenlopende broden.

Wit brood is gemaakt van tarwebloem. Daarvoor wordt enkel het middelste deel van de graankorrel vermalen. De kiem en de zemel, die zich in de buitenste laag van de graankorrel bevindt, worden dus niet gebruikt.

Bruin brood wordt gemaakt met bloem en volkorenmeel. Het is dan ook een combinatie van witbrood en volkorenbrood. Voor volkorenmeel wordt de hele graankorrel vermalen. Daarom bevat dit brood meer vezels, vitaminen en mineralen dan een standaard witbrood.

Volkorenbrood wordt volledig gemaakt met volkorenmeel: meel van de hele graankorrel dus. Het bevat dan ook alle waardevolle voedingstoffen uit de kiem en de zemel. Resultaat: volkorenbrood is niet alleen lekker maar ook bijzonder gezond. Het zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Je herkent dit brood meteen aan het 100% volkoren label.

Meergranenbrood wordt steeds van verschillende graansoorten gemaakt. De ene keer heeft het witte bloem als basis, dan weer volkorenmeel of een mix van beide. Hierdoor kan de voedingswaarde van meergranenbrood soms erg verschillen. Meestal worden aan deze broden nog verschillende zaden en pitten toegevoegd. Die zorgen voor extra voedingstoffen en smaak.

De hele graankorrel: het geheim van 100% volkoren

Je kent vast de term ‘volkoren’. Maar waar staat die nu precies voor?

De ‘vol-’ in ‘volkoren’ verwijst in feite naar de volledige graankorrel. Volkorenmeel wordt immers gemaakt met alle bestanddelen van graan. Dus ook de kiem en de zemel, die de buitenste laag van een graankorrel vormen. En dat is goed nieuws, want net die laag bevat de meest waardevolle voedingstoffen. Ze zit boordevol vezels, vitamines en mineralen. Met andere woorden: volkorenbrood past perfect bij een gezonde en evenwichtige voeding.

Ontdek de voordelen van 100% volkoren

  • Van nature boordevol vezels.
  • Een goede basis voor een evenwichtig voedingspatroon.
  • Ondersteunt een natuurlijke spijsvertering en darmwerking - bij consumptie van 3 sneetjes per dag.
  • Volkorenbroden worden aangeraden als voorkeurskeuze door voedingsdeskundigen omdat ze van nature vezelrijk zijn.
  • 3 sneetjes (ca. 100 gram) van dit brood levert 20% van jouw dagelijks aanbevolen hoeveelheid* vezels.

* In België is deze aanbeveling 30 gram/dag voor een volwassene.

Recepten

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst