• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info

Brood: 100% vers, 100% krokant

We geven voorrang aan gepassioneerde Belgische landbouwers met bloem van topkwaliteit. Ons brood wordt gemaakt volgens traditionele recepten en smaakt net zo heerlijk als brood van weleer. Lekker zacht vanbinnen en, omdat het de hele dag lang vers uit de oven komt, met een knapperig korstje.

Hoe goed kopen als je het beste brood wil voor je gezin?

Te veel zout is slecht voor onze gezondheid. Delhaize zag dan meteen het belang van zout van Posidonia in om het zoutgehalte van een brood met 25% te verminderen, zonder de smaak te veranderen. Goed nieuws dus voor onze gezondheid en voor onze smaakpapillen. Ontdek meteen onze 11 broden met 25% minder zout.

Ik ontdek >>

Bellona Patis: artisanaal en biologisch brood

Sinds 2008 levert Bellona Patis artisanaal en biologisch brood aan Delhaize. Kom alles te weten over deze succesvolle samenwerking en laat je verleiden door het heerlijke assortiment!

Het verhaal achter Bellona Patis

Oorspronkelijk was Bellona Patis - opgericht in Ninove in 1992 - een frituurbakkerij. Het atelier stond toen voornamelijk in voor de productie van donuts en Boules de Berlin. Maar in 2003 vernielde een brand de volledige productiesite. Daarop werd beslist om over te schakelen naar een ambachtelijke broodbakkerij met liefde voor elk product. In 2007 lanceert Bellona Patis een volledig biologisch broodassortiment. Sindsdien draagt al het brood en de viennoiserie met trots het Europese biolabel. Bellona gelooft immers dat economische en ecologische duurzaamheid hand in hand gaan.


De missie en waarden

Als artisanale bakkerij zet Bellona Patis zich elke dag in om perfecte producten te maken. Ze kneden de wensen van hun klanten tot superieur brood, viennoiserie en patisserie. Omdat kwaliteit primeert, zoekt Bellona naar de beste leveranciers van grondstoffen. De ingrediënten zijn puur, verfijnd en natuurlijk. De drie pijlers van Bellona Patis zijn authenticiteit, kwaliteit en eenvoud. Bellona gaat dan ook prat op zeer gemotiveerde werknemers die elke dag het beste van zichzelf geven.

Het brood van Bellona Patis

Bij Bellona Patis is elk brood met de hand gemaakt en dus volstrekt uniek. Dankzij het lange productieproces van 8 tot 9 uur (in plaats van 3 tot 4 uur), krijgt het deeg de tijd om een volle smaak en structuur te ontwikkelen. En omdat Bellona op steen bakt, krijgen de biologische broden - gemaakt met zuurdesem en zonder bewaarmiddelen – hun typische smaak. Het gamma van Bellona Patis dat je bij Delhaize vindt, wordt dagelijks geproduceerd voor je supermarkt.

Patisserie Les Trois Petits Fours

Maak kennis met Les Trois Petits Fours. Een klein familiebedrijf gespecialiseerd in authentieke patisserie: brownies, amandines, suikertaart, chocoladetaart, Portugees gebak... Krijg je het water al in de mond? Les Trois Petits Fours is patisserieleverancier bij Delhaize. Ontdek hun assortiment!

Het verhaal van Les Trois Petits Fours

Les Trois Petits Fours is een klein familiebedrijf dat met hart en ziel gerund wordt door Cyril en Dominique. Sinds 1981 maken ze de heerlijkste authentieke patisserie. Hun inspiratie putten ze uit grootmoeders recepten in Portugal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 'pastéis de nata' (taartje gemaakt van bladerdeeg, room en eieren) hun paradepaardje is.

Maar al snel hebben Cyril en Dominique hun assortiment uitgebreid met brownies, eclairs, amandelkoekjes en vele andere homemade gebakjes. Leuk pluspunt: Les Trois Petits Fours is 100% biologisch en gaat prat op het Bio Certisys label. Bij Delhaize kan je van al dat lekkers smullen!

Het assortiment van Les Trois Petits Fours

Smeuïge brownies, knapperige amandelkoekjes, frisse citroentaart... Bij Delhaize vind je een brede waaier aan lekkernijen van Les Trois Petits Fours. Een overzicht!

Amandines

Het eerste koekje ooit gemaakt door Les Trois Petits Fours en gebaseerd op de traditionele Portugese patisserie. Een amandine is een luchtig knapperig koekje afgewerkt met gegrilde amandelschilfers en gearomatiseerd met kaneel en citroen. Populair bij kinderen en ideaal als tussendoortje!

Brownies

Het alombekende Amerikaanse chocoladegebakje waaraan elke patissier maar al te graag zijn persoonlijke toets geeft.

Pastéis de nata

De 'pastéis de nata' is het bekendste gebakje uit Portugal. Het bestaat uit bladerdeeg en een vulling die op crème brûlée lijkt. Het wordt warm gegeten met een snuifje kaneel. Onweerstaanbaar lekker!

Suikertaart

In de 19de eeuw was een feestmaal in het noorden ondenkbaar zonder taart. In die periode werden ook tal van suikerraffinaderijen opgericht. Met als logisch gevolg dat de suikertaart toen haar intrede deed.

Citroentaart

De citroentaart - ook wel citroenmousse genoemd - is een waar huzarenstukje. Met veel zorg en delicatesse worden citroensap en room met mekaar vermengd. Het resultaat oogt en smaakt elke keer weer verrukkelijk.

Chocoladetaart

Cake van lekkere Belgische chocolade overgoten met een smeuïge ganache.

Karamelnoten

Gekarameliseerde noten, ook wel "les petits noix" genoemd.

Eclairs

Langwerpig gebakje met een vulling van banketbakkersroom en een laagje van donkere chocolade.

De Trog, genieten van echt brood

Biobakkerij De Trog uit Ieper maakt al 3 generaties lang artisanaal brood met recepten van toen en op de wijze van toen. Met het oog op duurzaam ondernemen gebruiken ze sinds 1996 uitsluitend 100% biologische grondstoffen in al hun broden. De enige verbeteraar die ze in hun recepturen gebruiken, is tijd. Sinds 2007 is Peter Rodrigues van De Trog leverancier bij Delhaize.

Het verhaal van De Trog

Volkerenbakkerij De Trog zag het levenslicht eind jaren '70 in het historische stadscentrum van Brugge. De eerlijke en kwaliteitsvolle broodcreaties werden al snel gesmaakt. Het aantal trouwe broodliefhebbers groeide in de daarop volgende jaren dan ook sterk.

Geen wonder dat het allereerste atelier snel te klein bleek. De verhuizing naar een moderne en nagelnieuwe bakkerij in Ieper bracht soelaas. Sinds 2005 bakt De Trog voor al zijn broodlovers dag in dag uit, 7 dagen op 7, puur en echt Bio De Trog brood. En sinds 2007 mag ook Delhaize er een graantje van meepikken!

Rusttijden en natuurlijk gistingsproces

Alhoewel het gebruik van kwalitatieve en pure grondstoffen de basis vormt van De Trog creaties, is de verwerkingsmethode minstens even belangrijk. Tijd is sterk bepalend voor zijn unieke ambachtelijke kwaliteit. Door het respecteren van rusttijden en het natuurlijke gistingsproces creëert De Trog immers smaakvoller brood. En zo kunnen de natuurlijke aroma’s ook beter hun werk doen.

De grondstoffen

Bij zijn grondstofkeuze streeft De Trog naar evenwicht tussen smaak, voedzaamheid, gezondheid en het sterk ambachtelijke karakter van zijn broodcreaties. De zelfbereide natuurdesem loopt als een rode draad doorheen het productieproces. Een desem is een cultuur die gekweekt wordt uit een voedingsbodem (moederdeeg) en in combinatie met vocht en temperatuur een gisting ontwikkelt. Hoe ouder de moederdeeg, hoe meer aroma’s vrijkomen en hoe smaakvoller het brood. Verder bereidt De Trog zijn broden bijna uitsluitend met op steen gemalen meel. Hierbij wordt de volledige tarwekorrel - dus ook de kiem die veel vitamine E bevat - vermalen op traag draaiende molenstenen, wat verhitting veroorzaakt. Hierdoor blijven koolhydraten, eiwitten, vitamines, mineralen, sporenelementen en essentiële vetzuren bewaard. Tot slot gebruikt De Trog enkel ongeraffineerd zeezout. Dat is niet alleen veel pittiger van smaak, maar ook rijk aan jodium.

Bekijk hier onze broodproducten van De Trog

Reserveer onze broodproducten van De Trog rechtstreeks op onze e-shop!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst