• Nos magasins

Persbericht: 16 juni 2017

VERKOOP CUVEE GENT VAN DELHAIZE LEVERT 10.445 EURO OP VOOR ACHILLES VZW

IN 2017 STEUNT DELHAIZE CANISHA VZW


Gent – Vandaag heeft Delhaize een cheque van 10.445 euro overhandigd aan vzw Achilles, een vereniging die aan minder begoede leerlingen van het onderwijs in Gent en omstreken steun biedt. In juni 2016 startte de verkoop van de Cuvée Gent waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 10.445 flessen verkocht. In 2017 wordt de actie verder gezet met dit keer de vzw Canisha als goed doel.

In juni 2016 lanceerden Delhaize en de stad Gent samen een “Cuvée Gent”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van vzw Achilles. Initieel werden er 10.000 flessen voorzien maar dat aantal werd overschreden. Maar liefst 10.445 flessen werden verkocht wat de totale opbrengst voor vzw Achilles op 10.445 euro brengt.  

Vandaag overhandigde Delhaize officieel de cheque van 10.445 euro aan de vzw Achilles.

Met de lancering van de speciale “Cuvée Gent” willen Delhaize en de stad Gent hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. En dat is meer dan gelukt.

Een nieuw goed doel: Canisha vzw

Delhaize en de stad Gent hoefden niet lang na te denken na het zien van de verkoopscijfers van de Cuvée Gent en verlengden zonder twijfels het aanbieden van Cuvée Gent. Ook dit jaar zullen de bewoners van Gent kunnen genieten van hun eigen Cuvée Gent, die prijs-kwaliteit een topwijn is.

De Cuvée Gent editie 2017 zal zowel een witte als een rode wijn verkocht worden. De witte wijn, een OC Bergerac sec 2015 voor €4,49 (+ €0,30 leeggoed) per fles en de rode, een OC Bergerac 2014 voor €4,49 (+ €0,30 leeggoed) per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar Canisha vzw. Er wordt gestart met een oplage van 6.000 flessen (waarvan 3.600 flessen wit en 2.400 flessen rood) maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

En als goed doel werd dit jaar de vereniging Canisha vzw gekozen. Canisha vzw werd opgericht in december 2011, met als doel assistentiehonden op te leiden die personen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijks leven. Canisha stelt deze honden gratis ter beschikking van de aanvragers zodat niemand uit de boot hoeft te vallen om financiële redenen.

“De honden van Canisha vzw openen deuren. En neem dat gerust letterlijk en figuurlijk. De hulphonden van Canisha doen letterlijk de deur open voor de persoon met een beperking, of het nu de voordeur, de kastdeur of het deurtje van de wasmachine is. Maar misschien nog belangrijker: hulphonden, hoorhonden en autismehonden openen figuurlijk de deur voor personen met een beperking door hen te helpen (opnieuw) zelfstandig deel te nemen aan onze maatschappij, door hen die zelfredzaamheid (terug) te geven." vertelt Giovanni Naessens van Canisha VZW. "Daar heeft Canisha heel wat fondsen voor nodig, want één hondje kost over zijn hele carrière gemiddeld tussen de 15.000 en 20.000 euro aan de vereniging. Deze geldsom dekt onder meer dierenartskosten, trainingen en allerhande materiaal. Wanneer de hond na zijn plaatsing een doof of slechthorend baasje zal wekken wanneer de wekker afgaat, de gsm brengt wanneer er een berichtje binnenkomt, het baasje naar de voordeur brengt wanneer iemand aanbelt of verwittigt wanneer er ergens een alarm afgaat en wanneer het baasje opnieuw vertrouwen krijgt om door die deur te gaan, de wijde wereld in, loont het zeker de moeite en dat geeft veel voldoening. Acties zoals Cuvée Gent maken dat allemaal mogelijk, zij veranderen het leven van een persoon met een beperking voorgoed.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Début janvier 2017, le réseau de Delhaize Le Lion / De Leeuw comptait 765 magasins (Belgique et Luxembourg) sous différentes formules (supermarchés Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) permettant d’offrir une expérience de shopping unique accompagné d’un service de haute qualité. Delhaize propose un large assortiment de plus de 20.000 produits qualitatifs à un prix accessible. Grâce à ses 6 marques propres (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) l’enseigne peut répondre à tous les besoins du consommateur. Les clients peuvent également faire leurs courses en ligne via www.delhaize.be. Delhaize Belgique, qui a réalisé en 2016 un chiffre d’affaires de 5,0 milliards d’euros et détenait une part de marché en Belgique de 24,1%*, compte plus de 32.000 collaborateurs. L’enseigne fait partie du Groupe Ahold Delhaize, actif dans 11 pays et employant environ 375.000 personnes dans le monde. Le réseau du Groupe Ahold Delhaize comptait 6.500 magasins. *Source AC Nielsen *Source AC Nielsen 

Plus d’informations en primeur, d’idées au quotidien, de recettes et de vidéos ? Rendez-vous sur www.delhaize.be ou suivez-nous sur Facebook, YouTube, Pinterest ou Instagram.

Coordonnées

Roel Dekelver
External Communications Manager
rdekelver@delhaize.be
Tél. +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize Belgique
kghozzi@delhaize.be
Tél. +32 (0)2 412 83 16

Ajouter à la liste de courses
On dirait que vous n'avez pas encore de liste de courses. Cliquez sur le bouton ci-dessous pour en créer une nouvelle.
Ce produit est déjà présent dans cette liste de courses
Produit ajouté à la liste de courses