Belangrijk bericht : Wij willen onze website delhaize.be blijven verbeteren om je zo goed mogelijk van dienst te zijn: de website zal dan ook niet toegankelijk zijn vanaf 23u op maandag 25/06 tot 06u dinsdagochtend 26/06 (behoudens technische problemen). Onze excuses voor het ongemak.  

De Abdij van Averbode

Geen Averbode brood, kaas, bier en peperkoek zonder de nauwe samenwerking van de abdij met vier unieke Belgische bedrijven. Bedrijven die niet alleen uitblinken in kwaliteit en smaak, maar ook in sociaal engagement.

Expertise

Waarom de abdij met La Lorraine, Milcobel, Brouwerij Huyghe en Vondelmolen samenwerkt? Omdat het geen evidentie is om een authentiek, lokaal product op grotere schaal te verdelen zonder aan kwaliteit in te boeten. Integendeel, dankzij de expertise van deze vier bedrijven gaan kwaliteit en smaak van de abdijproducten nog steeds hand in hand en krijgt de lokale tewerkstelling een duwtje in de rug.

Lokaal geteeld en gemalen

Sinds kort wordt het Averbode abdijbrood gebakken in de artisanele bakkerij van La Lorraine, gelegen in Barchon bij Luik. De granen (nl. tarwe, rogge en haver) worden geteeld door enkele Luxemburgse landbouwfamilies en gemalen in de molen van de familie Müller. Je leest het goed: alle stappen - van akker tot bakker - zijn lokaal verankerd. Het levert een hartverwarmend brood op, letterlijk en figuurlijk.

Nauwgezet gerijpt en gewassen

De productie van de Averbode abdijkaas gebeurt dan weer in de speciale kaaskelders van de landbouwcoöperatie Milcobel. Zij beschikken over kelders met een optimale luchtcirculatie en vochtigheidsgraad, die nauwgezet in ‘t oog worden gehouden. De halfharde kaasbolletjes rijpen zo’n viertal weken, de balken een zestal weken. De kazen worden twee à drie keer per week gewassen met een geheime mengeling die aan de basis ligt van de unieke kaassmaak. Milcobel staat bijgevolg garant voor een kaasproductie die ambacht en innovatie samenbrengt.

Sociaal en ecologisch bier

Het Averbodebier werd op punt gesteld in samenwerking met Brouwerij Huyghe uit Melle, Oost-Vlaanderen. Al hun recente investeringen zijn er immers op gericht om hun ecologische voetafdruk te verlagen en hun sociale tewerkstelling te verhogen. Zo draagt het goudgele bier nog meer in zich dan een frisse smaak en een volle, bitterzoete afdronk ...

Artisanale en 100% natuurlijke peperkoek

Sinds 1867 is Vondelmolen specialist in peperkoek, officieel erkend als Belgisch streekproduct. Het artisanale familiebedrijf houdt traditie, expertise en kwaliteit dan ook hoog in het vaandel. Bovendien is hun peperkoek een 100% natuurlijk product en wordt het geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Redenen genoeg dus voor Averbode om Vondelmolen in haar korf abdijprducten op te nemen. Wist je trouwens dat de peperkoek al van oudsher een vaste waarde is in kloosterrefters?

Vondelmolen peperkoek is voedzaam, vezelrijk én smaakt op elk moment van de dag. Bij het ontbijt, als gezond tussendoortje, als aperitiefhapje, bij stoofvlees of een kaasschotel, in dessertbereidingen, maar ook in combinatie met bier!

Of je nu kiest voor peperkoek met ambachtelijke honing, parelsuiker of vruchten. Ze hebben allemaal een unieke receptuur en worden nog met de hand gesneden.

Onze recepten

De producten
Nog meer inspiratie ...
Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst