• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Belangrijk bericht: Terugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Vegetarische Le Burger " van het merk De Vegetarische Slager niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt  Lees meer >
Informatie:: om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website niet beschikbaar zijn in de nacht van 12 op 13 april tussen middernacht en 3uur s’ochtends.  

De missie van Latitude 28: de koffiediversiteit in stand houden

Klimaatverandering bedreigt de variatie aan koffiesoorten die tussen de 28° noorderbreedte en 28° zuiderbreedte groeien. Latitude 28 draagt bij tot het vinden van duurzame oplossingen voor de kleine, lokale koffieboer. Zo kan die zijn diverse koffiesoorten blijven telen, op de plaats waar zij dat willen en tegen een correcte prijs.

 

Onze verschillende Latitude 28 koffiesoorten

Guatemala

Het ideale land voor koffie, met dank aan het diverse klimaat.

Koffie groeit hier in de schaduw van de bomen, waardoor hij trager rijpt en een topkwaliteit ontwikkelt. De beste komt uit Huehuetenango, de hoogste regio van het land waar koffie kan groeien. Dankzij de warme droge winden uit Mexico zijn de bonen goed beschermd tegen vorst. Daardoor krijgt de koffie een complexe, maar frisse smaak!

Indonesië

Een iets sterkere en meer kruidige koffie.

Op het Indonesische eiland Sumatra groeit koffie tussen 1100m en 1600m hoogte in een vulkanisch landschap. Dat geeft hem aardse smaken met aroma’s van donkere chocolade. De koffie wordt ‘giling basah’ gedroogd. Op deze traditionele manier duurt het droogproces minder lang en krijgt de koffie minder aciditeit en meer body. En dat proef je. Want de smaak is iets sterker en kruidiger. Pittiger.

Mexico - Colombia - Peru

Twee koffies uit drie landen.

Onze koffiebrander gebruikt een specifieke brandtemperatuur en -tijd. Dat proef je in zowel onze Espresso als onze Lungo! Die zijn allebei een blend van biokoffie uit Mexico, Colombia en Peru.
 

Lungo

Door de biobonen trager te branden krijgt de koffie z’n romige en zachte nasmaak. We houden trouwens altijd rekening met de 4 M’s: Miscela, Macinadosatore, Macchina en Mano: de blend, het branden, het gebruik van de koffiemachine en de hand van de barista. Hierdoor maken wij een koffie met een gebalanceerde smaak en heerlijke nasmaak!
 

Espresso

De biobonen worden met de hand geplukt. Zo garanderen we dat we enkel de rijpste en zoetste koffiebonen gebruiken én verzekeren we het levensonderhoud van de boeren. Na het plukken, branden we de bonen langzaam zodat hun aroma’s zich volledig ontwikkelen. Zo krijgen we een volle amandelcrème die heerlijk is in onze Espresso!

Ethiopië

Hét koffieland bij uitstek. 

Ethiopië: daar werd het zwarte goud ooit geboren. Onze variatie komt uit de Sidamostreek, waar de bonen geteeld worden op een hoogte tussen 1400m en 2000m. Elke Ethiopische regio heeft z’n eigen unieke bonensmaak. Voor Latitude 28 plukken we met de hand. Zo staan we borg voor een mooie, bloemige en zoete koffiesmaak.

Projecten dankzij Delhaize Latitude 28 koffie

Ons verhaal: koffie onder druk!

Door de opwarming van de aarde wordt het steeds moeilijker om koffie te telen zoals voorheen. Verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. En daar willen we iets aan doen. Gelukkig kúnnen we er ook iets aan doen. Samen met een Fair Trade coöperatie helpen we kleine boeren om duurzamer én efficiënter koffie te telen. Hoofdzakelijk met de hand. Dat beperkt de CO2-uitstoot en is gunstig voor gevoeliger koffiesoorten die zo meteen behouden blijven. Bovendien worden koffieboeren niet gedwongen te migreren en krijgen ze ook nog eens een correcte prijs voor hun -heerlijk unieke – koffie. Zo smaakt je koffie eerlijker én lekkerder!


Waarom zou jij kiezen voor Latitude 28?

Met iedere slok Latitude 28 steun je onze kleine koffieboeren. Zo werken we allemaal mee aan het behoud van de koffiediversiteit. De duurzame teelt en verwerking van de handgeplukte bonen kan zo opboksen tegen de agressieve expansie van grote conglomeraten waar alles sneller moet gebeuren en die enkel ‘eenheidsworst’ afleveren.

De diversiteit van Latitude 28 maakt van koffie een echt ontdekkingsspel. Want deze koffiesoorten beantwoorden onze vraag naar betere koffie. Experimenteer, proef, deel, leer…

Sidama Coffee Farmers Cooperative Union

De organisatie biedt professionele training aan alle managers en bedieners van koffiepulpmachines. Zo kunnen zij steeds betere koffie maken. Er is ook een training die de kwaliteitscontrole verbetert. Verschillende regio’s krijgen inspecteurs toegewezen die toezicht houden op elke fase van het productieproces.

Federación de Cooperativas Agrícolas de Productores de Café de Guatemala R.L.

Met onze investering kan de aantasting van koffieplanten door schimmels, wat een groot deel van de oogst vernietigde, voor een groot deel tegengegaan worden. Daarnaast financiert het mee terrasbouw op heuvelhellingen, grondanalyses, het planten van nieuwe bomen én opleidingen om meststoffen correct te gebruiken. 25% van de Fairtraide-schenking dient verplicht geïnvesteerd te worden in het verbeteren van de productiviteit of kwaliteit!

Cooperativa de Servicios Múltiples CENFROCAFE Perú

Producenten investeren 30% van hun Fairtrade-premie in productiviteit en kwaliteit. Zo worden er opleidingen gegeven om natuurlijke pesticiden te gebruiken, verhogen ze het rendement per hectare.

CENFROCAFE bouwde een centraal opslagmagazijn en installeerde nieuwe logistieke software én een smaaklabo. Dat verbeterde de werking van de coöperatie aanzienlijk. Die heeft nu een programma voor ontwikkeling van innovatie en voor ondernemers in de landbouw om de kwaliteit en productiviteit te verbeteren.

De coöperatie biedt niet alleen technische ondersteuning aan boeren, maar ook een roterend fonds voor organische meststoffen. Dankzij Fairtraide Premium konden ze deelnemen aan nationale wedstrijden voor koffie. Ze sturen ook vertegenwoordigers naar internationale events in Peru om zo meer markten en kopers te vinden.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst