Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Latitude 28
#HalloGoebezigers
Better Eating
Fairtrade

Latitude 28

Een (h)eerlijke koffie aub!

Het aroma van koffie die gecultiveerd en gebrand wordt naar de regels van de kunst, we zijn er dol op! Maar wist je dat: elke keer je een heerlijk tasje Latitude 28 inschenkt, je niet alleen jezelf een plezier doet maar ook een mooi gebaar maakt voor het klimaat en de lokale producenten? Zo heerlijk én eerlijk, da's helemaal Delhaize!

Onze koffie

Klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de breedtegraden 28° noord en zuid, een regio die nauw verbonden is met tradities en koffie. De verschraling van de bodem en diverse ziektes zetten de diversiteit van de koffiesmaken op de helling. Latitude 28 werd geboren als reactie op deze tendens. Ze voorziet duurzame oplossingen zodat lokale, kleinschalige koffieboeren tegen een eerlijke prijs verschillende soorten koffie duurzaam en efficiënt kunnen blijven oogsten. Het programma maakt het ook mogelijk om de CO2-voetafdruk van de gewassen te verkleinen met behoud van de meest kwetsbare koffiesoorten. Via Latitude 28 helpt Delhaize (= jij!) verschillende lokale Fairtrade-coöperaties.

Waarom kiezen voor Latitude 28?

Met iedere slok Latitude 28 geniet je van de unieke aroma's van ambachtelijke handgemaakte koffie. Je draagt ook bij aan het behoud van de diversiteit van koffie in een regio die rechstreeks beïnvloed wordt door klimaatverandering. Zullen we je een kopje serveren?

Koffie | Indonesia | Gemalen | Fairtrade
250 gr
15,96 €/kg
€3,99

Sumatra

Op het Indonesische eiland Sumatra groeit koffie tussen 1100m en 1600m hoogte in een vulkanisch landschap. Dat geeft hem aardse smaken met aroma’s van donkere chocolade. Een match made in heaven! De koffie wordt ‘giling basah’ gedroogd. Op deze traditionele manier duurt het droogproces minder lang en krijgt de koffie minder aciditeit en meer body. En dat proef je. De smaak is iets sterker én kruidiger.

Koffie | Indonesia | Gemalen | Fairtrade
250 gr
15,96 €/kg
€3,99

Huehuetenango

Welkom in het koffieparadijs! Koffie groeit hier in de schaduw van de bomen, waardoor hij trager rijpt en een topkwaliteit ontwikkelt. De beste komt uit Huehuetenango, de hoogste regio van het land waar koffie kan groeien. Dankzij de warme droge winden uit Mexico zijn de bonen goed beschermd tegen vorst. Daardoor krijgt de koffie een complexe, maar frisse smaak. Als die je niet wakkerschudt, weten wij het ook niet meer!
Koffie | Ethiopia | Gemalen | Fairtrade
250 gr
15,96 €/kg
€3,99
Afhaling vanaf 19/01

Ethiopië

Ethiopië, het land waar het zwarte goud ooit geboren werd, hallelujah! Onze variatie komt uit de Sidamostreek, waar de bonen geteeld worden op een hoogte tussen 1400m en 2000m. Elke Ethiopische regio heeft z’n eigen unieke bonensmaak. Voor Latitude 28 plukken we met de hand. Zo staan we borg voor een mooie, bloemige en zoete koffiesmaak.

Lungo & espresso

Lungo en espresso zijn een blend van biologische koffiesoorten uit Mexico, Colombia en Peru. Onze koffiebrander is erg kieskeurig! Hij volgt de brandtemperatuur tot op de graad en brandt de koffie nét goed: niet te hard en niet te weinig. Dat is het geheim achter deze twee koffies en hun unieke smaak.
Koffie | Lungo | Bonen | Bio | Fairtrade
250 gr
15,96 €/kg
€3,99

Lungo

Wat is er zaliger dan je lippen te plaatsen aan het romige oppervlak van een hete koffie? Door onze biobonen trager te branden krijgt de koffie z’n romige en zachte nasmaak. Hmmm.. het idee alleen al! We houden trouwens altijd rekening met de 4 M’s: Miscela, Macinadosatore, Macchina en Mano: de blend, het branden, het gebruik van de koffiemachine en de hand van de barista. Hierdoor maken wij een koffie met een gebalanceerde smaak en heerlijke nasmaak!
Koffie | Espresso | Bonen | Bio | Fairtrade
250 gr
15,96 €/kg
€3,99
Afhaling vanaf 19/01

Espresso

De kunst van koffie maken is nauw verbonden met de handelingen van de man erachter. De biobonen van onze krachtige espresso worden met de hand geplukt en dat proef je! Zo garanderen we dat we enkel de rijpste en zoetste koffiebonen gebruiken én verzekeren we het levensonderhoud van de boeren. Na het plukken, branden we de bonen langzaam zodat hun aroma’s zich volledig ontwikkelen. Een energieshot in een kopje! Yiha!