• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Ter informatie: Vanwege de huidige omstandigheden is er een grote vraag naar onze Collect- en leveringsdiensten. Plan je online boodschappen een paar dagen op voorhand in, of bekijk de beschikbaarheid van andere Collect-punten in jouw buurt.  
Belangrijk bericht: Terugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om onderstaand product met "Meerzaden Beschuit" van merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >

De missie van Latitude 28: de koffiediversiteit in stand houden

Klimaatverandering bedreigt de variatie aan koffiesoorten die tussen de 28° noorderbreedte en 28° zuiderbreedte groeien. Latitude 28 draagt bij tot het vinden van duurzame oplossingen voor de kleine, lokale koffieboer. Zo kan die zijn diverse koffiesoorten blijven telen, op de plaats waar zij dat willen en tegen een correcte prijs.

Guatemala

Het ideale land voor koffie, met dank aan het diverse klimaat.

Koffie groeit hier in de schaduw van de bomen, waardoor hij trager rijpt en een topkwaliteit ontwikkelt. De beste komt uit Huehuetenango, de hoogste regio van het land waar koffie kan groeien. Dankzij de warme droge winden uit Mexico zijn de bonen goed beschermd tegen vorst. Daardoor krijgt de koffie een complexe, maar frisse smaak !

Mexico - Colombia - Peru

Twee koffies uit drie landen.

Onze koffiebrander gebruikt een speciefieke brandtemperatuur en tijd. Dat proef je in zowel onze Espresso als onze Lungo! Die zijn allebei een blend van biokoffie uit Mexico, Colombia en Peru.

Lungo

Door de biobonen trager te branden krijgt de koffie z'n romige en zachte nasmaak. We houden trouwens altijd met de 4 M's: Miscela, Macinadosatore, Macchina et Mano: de blend, het branden, het gebruik van de koffiemachine en de hand van de barista. Hierdoor maken wij een koffie met een gebalanceerde smaak en heerlijk nasmaak!

Espresso

De biobonen worden met de hand geplukt. Zo garanderen we dat we enkel de rijpste en zoetste koffiebonen gebriuken én verzekeren we het levensonderhoud van de boeren. Na het plukken, branden we de bonen langzaam zodat hun aroma's zich volledig ontwikkelen. Zo krijgen we een volle amandelcrème die heerlijk is in onze Espresso!

Ethiopië

Hét koffieland bij uitstek. 

Ethiopië: daar werd het zwarte goud ooit geboren. Onze variatie komt uit de Sidamostreek, waar de bonen geteeld worden op een hoogte tussen 1400m en 2000m. Elke Ethiopische regio heeft z'n eigen unieke bonensmaak. Voor Latitude 28 plukken we met de hand. Zo staan we borg voor een mooie, bloemige en zoete koffiesmaak.

Indonesië

Een iets sterkere en meer kruidige koffie.

Op het Indonesische eiland Sumatra groeit koffie tussen 1100m en 1600m hoogte in een vulkanisch landschap. Dat geeft hem aardse smaken met aroma's van donkere chocolade. De koffie word 'giling basah' gedroogd. Op deze manier duurt het droogproces minder lang en krijgt de koffie minder aciditeit en meer body. En dat proef je. Want de smaak is its sterker en kruidiger.Pittiger.

Onze projectten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst