• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Elke Bioptimist heeft z’n verhaal.

Het verhaal van bio begint bij onze bioproducenten. Stuk voor stuk Bioptimisten: ze geloven in een betere toekomst dankzij bio. Omdat het duurzaam is. Met respect voor milieu, dier en mens. Zoveel mogelijk lokaal verankerd én verdeeld. En correct vergoed. Dat kan Delhaize garanderen omdat klanten zoals jij meer en meer kiezen voor bio. Logisch, want de toekomst is aan de Bioptimisten!

‘Mijn droom: biomelk voor elk.’

Jakob Devreese maakt deel uit van Biomilk.be, een coöperatie van 40 Belgische melkveehouders die samenwerkt met Delhaize. Hij is bijzonder fier dat zijn superverse melk tot bij jou op tafel komt. Hij legt je uit hoe dat in z’n werk gaat.

Biomelk is eerlijke melk, en dat proef je.

Biomelk is ook een lokaal verhaal. Met melkveehouders van bij ons die een eerlijke prijs voor hun product krijgen. Zo weet je dat je meewerkt aan een economisch gezond project, als je Biomelk van Delhaize koopt. Je hebt alvast de hartelijke groeten van Jakob en z’n gezin.

‘100 jaar geleden was alle brood bio.’

“Bij ons geen additieven, maar alleen natuurlijke ingrediënten van biologische oorsprong,” zegt Hendrik Durnez van bakkerij De Trog beslist. “Onze broden worden met de hand gekneed en op steen gebakken, volgens de aloude tradities. Zoals 100 jaar geleden.” Dankzij Hendrik vind je bij Delhaize biobrood van de bovenste plank.

‘Blij met hun kippenwei.’

“Mijn kippen kunnen vrij rondlopen op twee hectare wei, dat is 4 m² groene ruimte per kip om rond te scharrelen,“ rekent Ludovique Henry voor. Haar kippenras heet niet voor niks ‘Roi des Champs’. “Naast wormen en gras krijgen ze ook biovoer met grotendeels Belgische ingrediënten.” En dat levert heerlijk stevig en sappig vlees op met extra veel smaak.

‘Plukverse frambozen van eigen bodem!’

Jan Butaye is fier op wat hij voor elkaar kreeg in het Vlaams-Brabantse Huldenberg: bosvruchten telen die alle biologische principes respecteren. Dat betekent: alleen binnen het seizoen, zonder pesticiden en met gebruik van natuurlijke bemesting. Je kan dus onbezorgd van zijn frambozen genieten. Zolang er geplukt kan worden, toch.

‘Rustieke runderen zorgen voor beter biovlees.’

“Als organisatie van Ardeense bioveeboeren kozen we voor rustieke koeienrassen,” vertelt Olivier Leemans. “Ze worden ter plaatse geboren en brengen voornamelijk tijd door op de wei. Het voeder telen we grotendeels zelf, zo controleren we samen met Delhaize de hele keten.”

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje