Recept zoekresultatenBaklava met noten
Delhaize logo
D
Baklava met notenD

Baklava met noten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

10 porties
  • 20 vellen filodeeg
  • 250 g boter
  • 300 g walnoten
  • 200 g gepelde amandelen
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 3 el oranjebloemsemwater
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 1 dl water
  • 20 vellen filodeeg
  • 250 g boter
  • 300 g walnoten
  • 200 g gepelde amandelen
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 3 el oranjebloemsemwater
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 1 dl water

Begin met koken

: 25 min + 40 min baktijd + 1 nacht rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
3
Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
4
Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
5
Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
3
Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
4
Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
5
Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2126; energie (kCal): 512; vetten (g): 42,3; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 17,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 591,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2126; energie (kCal): 512; vetten (g): 42,3; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 17,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 591,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegetarisch
Brunch,Carnaval
Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,55

Honing | Vloeibaar

Meli

Honing | Vloeibaar

350 gr

€5,49

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
€7,04