Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Witloofsoep
    C

Witloofsoep

WitloofsoepC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 krielaardappelen
  • 6 stronkjes witloof
  • 80 g boter
  • 20 cl melk
  • 4 blokjes groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 krielaardappelen
  • 6 stronkjes witloof
  • 80 g boter
  • 20 cl melk
  • 4 blokjes groentebouillon
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 10 min + 25 min kooktijd
1
Pel de ui en knoflook. Hak ze vervolgens fijn en bak in boter. Schil de aardappelen.
2
Snij het witloof en de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook.
3
Laat een paar minuten sudderen.
4
Doe er het water, de melk en de bouillonblokjes bij.
5
Laat minimum 25 minuten koken en mix dan tot je een gladde soep hebt.
6
Voeg peper en zout toe. En genieten maar!
1
Pel de ui en knoflook. Hak ze vervolgens fijn en bak in boter. Schil de aardappelen.
2
Snij het witloof en de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook.
3
Laat een paar minuten sudderen.
4
Doe er het water, de melk en de bouillonblokjes bij.
5
Laat minimum 25 minuten koken en mix dan tot je een gladde soep hebt.
6
Voeg peper en zout toe. En genieten maar!
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 251,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 251,04
Belgisch
Vegetarisch
Herfst,Winter
Voorgerecht