Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTarte tatin met appelen en peren
Delhaize logo
  • Tarte tatin met appelen en peren
    C

Tarte tatin met appelen en peren

door Gema Gomez
Tarte tatin met appelen en perenC
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 150 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el water
  • 60 g boter
  • 6 gekke appelen
  • 4 gekke peren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 l vanille-ijs
  • 150 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el water
  • 60 g boter
  • 6 gekke appelen
  • 4 gekke peren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 l vanille-ijs

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water in een grote, volledig metalen braadpan of in een grote vuurvaste taartvorm (30 à 32 cm diameter). Laat lichtjes karamelliseren, voeg de boter toe en meng tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur.
2
Schil de appelen en de peren, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3. Leg ze in rozetvorm op de karamelsaus, met de bolle kant naar onder: een rij appelen aan de buitenkant en een rij peren aan de binnenkant. Schuif er nog extra stukken tussen (met de bolle kant naar boven) om de taart volledig met fruit te vullen.
3
Leg het bladerdeeg op de taart, schuif de randen tegen de kanten van de vorm en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak 45 min. in de oven. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig in een steelpan, zonder de taart te ontvormen, en laat het op een vrij hoog vuur tot siroop inkoken.
4
Ontvorm de taart en serveer ze lauw, met een bolletje vanille-ijs en een beetje siroop. Werk eventueel af met muntblaadjes, als je die in huis zou hebben.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water in een grote, volledig metalen braadpan of in een grote vuurvaste taartvorm (30 à 32 cm diameter). Laat lichtjes karamelliseren, voeg de boter toe en meng tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur.
2
Schil de appelen en de peren, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3. Leg ze in rozetvorm op de karamelsaus, met de bolle kant naar onder: een rij appelen aan de buitenkant en een rij peren aan de binnenkant. Schuif er nog extra stukken tussen (met de bolle kant naar boven) om de taart volledig met fruit te vullen.
3
Leg het bladerdeeg op de taart, schuif de randen tegen de kanten van de vorm en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak 45 min. in de oven. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig in een steelpan, zonder de taart te ontvormen, en laat het op een vrij hoog vuur tot siroop inkoken.
4
Ontvorm de taart en serveer ze lauw, met een bolletje vanille-ijs en een beetje siroop. Werk eventueel af met muntblaadjes, als je die in huis zou hebben.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 19.3 g - Vezels: 1.2 g - Eiwitten: 1.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 19.3 g - Vezels: 1.2 g - Eiwitten: 1.5 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Gekke appelen | Verpakt
Delhaize Gekke appelen | Verpakt
1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Gekke peren | Verpakt
Delhaize Gekke peren | Verpakt
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Roomijs | Vanille
Delhaize Roomijs | Vanille
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
79

Reeds in je keuken

Mineraal Water | Plat | Glas
Ordal Mineraal Water | Plat | Glas
6 x 1 l
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
1
85
Totaal:
€10,60