Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met abrikozen en bruin bier
Delhaize logo
A

Stoofpotje van konijn met abrikozen en bruin bier

Stoofpotje van konijn met abrikozen en bruin bierA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 500 g wortelen
  • 2 sjalot
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • 1 el 4-rodevruchten- confituur
  • 75 cl bruin bier
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond (2 zakjes)
  • 50 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • 500 g wortelen
  • 2 sjalot
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • 1 el 4-rodevruchten- confituur
  • 75 cl bruin bier
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond (2 zakjes)
  • 50 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Begin met koken

20 min. + 1h30 de cuisson
1
Épluchez les carottes et taillez-les en rondelles. Émincez les échalotes.
2
Faites dorer la moitié des morceaux de lapin sur les 2 faces dans une grande cocotte, avec la moitié du beurre. Poivrez et salez. Retirez-les, ajoutez le reste du beurre et des morceaux de lapin et faites‑les dorer de la même façon. Remettez les autres morceaux dans la cocotte et ajoutez les abats contenus dans l’emballage, les carottes, les échalotes, les abricots, la bière, la confiture, le fond de veau, la moitié du thym et du romarin. Portez à ébullition et couvrez. Laissez mijoter 1 h à couvert, puis encore 30 min. à découvert.
3
Rectifiez l’assaisonnement et servez chaud, décoré de thym et de romarin. Accompagnez de purée ou de frites.
1
Épluchez les carottes et taillez-les en rondelles. Émincez les échalotes.
2
Faites dorer la moitié des morceaux de lapin sur les 2 faces dans une grande cocotte, avec la moitié du beurre. Poivrez et salez. Retirez-les, ajoutez le reste du beurre et des morceaux de lapin et faites‑les dorer de la même façon. Remettez les autres morceaux dans la cocotte et ajoutez les abats contenus dans l’emballage, les carottes, les échalotes, les abricots, la bière, la confiture, le fond de veau, la moitié du thym et du romarin. Portez à ébullition et couvrez. Laissez mijoter 1 h à couvert, puis encore 30 min. à découvert.
3
Rectifiez l’assaisonnement et servez chaud, décoré de thym et de romarin. Accompagnez de purée ou de frites.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 6,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 648,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 6,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 648,76
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
18
74
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Abrikozen | Zacht
Delhaize Abrikozen | Zacht
2 × 250 gr
2
89
Confituur | Woudvruchten | 30% minder suiker
Effi Confituur | Woudvruchten | 30% minder suiker
350 gr
2
99
Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Fles
Leffe Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Fles
8 x 33 cl
2+1 Online Only
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
9
35
Fond | Kalf
Fundo Fond | Kalf
20 cl
-25%
2
92
€3,89
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€51,82