Recept zoekresultatenRozet van avocado en garnalen
Delhaize logo
  • Rozet van avocado en garnalen
    B
Rozet van avocado en garnalenB

Rozet van avocado en garnalen

Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 2 avocado's
  • 100 g garnalen
  • Espelettepeper
  • 1/2 geperste citroen
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 avocado's
  • 100 g garnalen
  • Espelettepeper
  • 1/2 geperste citroen
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Bak de garnalen kort in een pan.
2
Snijd de avocado's doormidden en schil ze. Snijd één avocado in dunne plakjes om een rozet te maken.
3
Plaats de plakjes avocado zodat ze elkaar overlappen.
4
Leg een rozet op elk bord.
5
Snijd de andere avocado in blokjes.
6
Meng de blokjes avocado, citroensap, bieslook, Piment d’Espelette, zout en peper naar smaak in een kom.
7
Snijd de garnalen in stukjes, maar bewaar er enkele ter decoratie. Voeg de stukjes gesneden garnalen toe aan het mengsel.
8
Lepel het mengsel in het midden van de avocado-rozet.
9
Heb je een bio-citroen? Rasp dan wat citroenschil over je gerecht.
10
Voeg een scheutje olijfolie en een beetje Piment d’Espelette toe.
1
Bak de garnalen kort in een pan.
2
Snijd de avocado's doormidden en schil ze. Snijd één avocado in dunne plakjes om een rozet te maken.
3
Plaats de plakjes avocado zodat ze elkaar overlappen.
4
Leg een rozet op elk bord.
5
Snijd de andere avocado in blokjes.
6
Meng de blokjes avocado, citroensap, bieslook, Piment d’Espelette, zout en peper naar smaak in een kom.
7
Snijd de garnalen in stukjes, maar bewaar er enkele ter decoratie. Voeg de stukjes gesneden garnalen toe aan het mengsel.
8
Lepel het mengsel in het midden van de avocado-rozet.
9
Heb je een bio-citroen? Rasp dan wat citroenschil over je gerecht.
10
Voeg een scheutje olijfolie en een beetje Piment d’Espelette toe.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 192 kcal - Vetten: 18,1 g - Koolhydraten: 1,3 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 192 kcal - Vetten: 18,1 g - Koolhydraten: 1,3 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 4,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Avocado | Bio

Delhaize

Avocado | Bio

1 st

Bio

€1,59

Scampi | Gepeld

Delhaize

Scampi | Gepeld

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,39

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,06