Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRagout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Delhaize logo
  • Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
    A

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bierA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 2 plakken peperkoek
  • 2 wortelen
  • 2 grote uien
  • 33 cl bruin bier
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 kg everzwijnragout
  • 2 plakken peperkoek
  • 2 wortelen
  • 2 grote uien
  • 33 cl bruin bier
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 1u45 kooktijd
1
Schil en hak de uien fijn. Stoof ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de boter. Voeg hier het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat zachtjes sudderen.
2
Braad ondertussen het in dikke blokjes gesneden everzwijn op een hoog vuur in een grote braadpan met de rest van de hete boter. Voeg peper en zout toe.
3
Doe het vlees in de stoofpan. Giet een beetje bier in de braadpan, schraap al het sap goed weg en giet dit in de stoofpan. Voeg hieraan de rest van het bier, 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 uur 15 min. sudderen op een heel laag vuur.
4
Voeg daarna de in schijfjes gesneden wortelen en de met mosterd besmeerde plakjes peperkoek toe. Meng en laat 30 min. doorkoken, steeds met het deksel op de pan.
5
Kruid opnieuw en dien goed warm op met een puree van knolselder of duchesseaardappelen.
1
Schil en hak de uien fijn. Stoof ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de boter. Voeg hier het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat zachtjes sudderen.
2
Braad ondertussen het in dikke blokjes gesneden everzwijn op een hoog vuur in een grote braadpan met de rest van de hete boter. Voeg peper en zout toe.
3
Doe het vlees in de stoofpan. Giet een beetje bier in de braadpan, schraap al het sap goed weg en giet dit in de stoofpan. Voeg hieraan de rest van het bier, 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 uur 15 min. sudderen op een heel laag vuur.
4
Voeg daarna de in schijfjes gesneden wortelen en de met mosterd besmeerde plakjes peperkoek toe. Meng en laat 30 min. doorkoken, steeds met het deksel op de pan.
5
Kruid opnieuw en dien goed warm op met een puree van knolselder of duchesseaardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 595,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 595,38
Belgisch
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koek | Honing
Delhaize Koek | Honing
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
85
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Fles
Leffe Abdijbier | Bruin | 6,5% alc | Fles
8 x 33 cl
2+1 Online Only
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
9
35
Fond | Rund
Fundo Fond | Rund
20 cl
-25%
2
84
€3,79
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€24,46