Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenPrimeurgroentetaart
Delhaize logo
  • Primeurgroentetaart
Primeurgroentetaart

Primeurgroentetaart

door Sofie Dumont
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)
  • 1 bussel dille (voor de pesto)
  • 4 passievruchten (voor de topping)
  • 100 g cashewnoten (voor de garnituur)
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)

Begin met koken

: 30 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Pasen
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

Hak

Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal

165 gr

€7,09

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Geit | Buche St Maure

Delhaize

Geit | Buche St Maure

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,89

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Blokjes | Passievrucht

Delhaize

Blokjes | Passievrucht

2 × 250 gr

€5,18

Cashewnoten | Geroosterd

Delhaize

Cashewnoten | Geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,25

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Zonnebloemolie

Vandemoortele

Zonnebloemolie

1 l

€4,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€31,80