Recept zoekresultatenKnolselderburger met conferenceperen
Delhaize logo
  • Knolselderburger met conferenceperen
    B
Knolselderburger met conferenceperenB

Knolselderburger met conferenceperen

door Jelle The Messy Chef
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 knolselder
  • 1 rode ui
  • 40 g rucola
  • 2 peren
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 4 biohamburgerbroodjes met sesamzaad
  • 4 el mayonaise
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1/2 knolselder
  • 1 rode ui
  • 40 g rucola
  • 2 peren
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 4 biohamburgerbroodjes met sesamzaad
  • 4 el mayonaise
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Schil de halve knolselder, snijd hem in fijne plakjes en snijd deze nog in 2 zodat ze in de broodjes passen. Fruit ze 5 à 7 min., in een grote braadpan met de boter en de tijm. Kruid met peper en zout.
2
Schil intussen de peren en snijd ze in kleine blokjes. Hak de cashewnoten en de rode ui fijn. Hak ook de rucola. Meng alles in een slakom met het sap van de halve citroen, de olijfolie, peper en zout.
3
Haal de knolselder uit de braadpan en bak de broodjes in dezelfde pan goudbruin (enkel aan de kant van het kruim).
4
Garneer de basis van de broodjes met mayonaise, vervolgens met knolselderplakjes en werk af met een dikke laag perensalsa. Sluit de burgers en tast meteen toe!
1
Schil de halve knolselder, snijd hem in fijne plakjes en snijd deze nog in 2 zodat ze in de broodjes passen. Fruit ze 5 à 7 min., in een grote braadpan met de boter en de tijm. Kruid met peper en zout.
2
Schil intussen de peren en snijd ze in kleine blokjes. Hak de cashewnoten en de rode ui fijn. Hak ook de rucola. Meng alles in een slakom met het sap van de halve citroen, de olijfolie, peper en zout.
3
Haal de knolselder uit de braadpan en bak de broodjes in dezelfde pan goudbruin (enkel aan de kant van het kruim).
4
Garneer de basis van de broodjes met mayonaise, vervolgens met knolselderplakjes en werk af met een dikke laag perensalsa. Sluit de burgers en tast meteen toe!
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 195 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 3,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 195 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 3,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rucola | Verpakt

Delhaize

Rucola | Verpakt

100 gr

€1,29

Nashipeer

Delhaize

Nashipeer

1 st

€1,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Cashewnoten | Geroosterd

Delhaize

Cashewnoten | Geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,25

Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio

Delhaize

Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio

2 × 4 x 50 gr

Bio

€6,78

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€20,92