Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp
Delhaize logo
A

Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp

Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoempA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 tongscharren
  • 4 portobello's
  • 2 bio citroenen
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 dl zure room
  • 5 cl water
  • 100 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 el kappertjes
  • 100 g verse kruiden naar keuze (kervel, peterselie, basilicum, oregano …)
  • peper en zout
  • 50 g bloem
  • 4 tongscharren
  • 4 portobello's
  • 2 bio citroenen
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 dl zure room
  • 5 cl water
  • 100 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 el kappertjes
  • 100 g verse kruiden naar keuze (kervel, peterselie, basilicum, oregano …)
  • peper en zout
  • 50 g bloem

Begin met koken

: 40 min.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Bedek de aardappelen met water, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C, met het rooster op de hoogste stand. Breng de portobello’s op smaak met peper en zout. Bak ze aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Schik ze in een ovenschaal en blus de braadpan met het water. Laat een beetje inkoken en giet het vocht over de portobello’s.
3
Houd enkele takjes kruiden apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng ze met de rest van de olijfolie en wat fijngeraspte citroenzeste (naar eigen smaak). Plet de aardappelen met de zure room. Meng de puree met het kruidenmengsel en breng verder op smaak. Vul de portobello’s met de stoemp en bak ze 10 min. goudbruin op het rooster van de oven.
4
Snijd de randen van de tongscharren weg. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Bak ze 4 min. per kant op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de hete boter. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met citroenpartjes en de rest van de kruiden.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Bedek de aardappelen met water, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C, met het rooster op de hoogste stand. Breng de portobello’s op smaak met peper en zout. Bak ze aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Schik ze in een ovenschaal en blus de braadpan met het water. Laat een beetje inkoken en giet het vocht over de portobello’s.
3
Houd enkele takjes kruiden apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng ze met de rest van de olijfolie en wat fijngeraspte citroenzeste (naar eigen smaak). Plet de aardappelen met de zure room. Meng de puree met het kruidenmengsel en breng verder op smaak. Vul de portobello’s met de stoemp en bak ze 10 min. goudbruin op het rooster van de oven.
4
Snijd de randen van de tongscharren weg. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Bak ze 4 min. per kant op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de hete boter. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak.
5
Dien heel warm op, met citroenpartjes en de rest van de kruiden.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 678,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 678,74
Belgisch
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tong | Noordzee
Delhaize Tong | Noordzee
+/- 170 gr
+/-€
8
67
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
2+1 gratis
5
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Provencaalse kruiden
Santa Maria Kruiden | Provencaalse kruiden
2 × 75 gr
-10% voor 3
6
65
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
+/-€18,97