Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenDe grote stronk met massala chai
Delhaize logo
  • De grote stronk met massala chai
De grote stronk met massala chai

De grote stronk met massala chai

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm

Begin met koken

: 30 min. + 13 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet

Lindt

Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet

4 × 50 gr

€13,80

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Room | Volle | 36% 20cl

Dilea

Room | Volle | 36% 20cl

20 cl

€2,99

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Mascarpone

Dilea

Mascarpone

250 gr

€4,15

Infusie | Spicy Chai | Bio

Clipper

Infusie | Spicy Chai | Bio

2 × 50 gr

Bio

€8,70

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Vanillepoeder

Vahiné

Vanillepoeder

8 gr

€7,19

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€41,40