Recept zoekresultatenAmandelcake met Oranjebloesem
Delhaize logo
  • Amandelcake met Oranjebloesem
    E
Amandelcake met OranjebloesemE

Amandelcake met Oranjebloesem

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 160 g amandelpoeder
  • 140 g eiwitten
  • 120 g bloemsuiker
  • 160 g boter
  • 70 g bloem
  • 2 el oranjebloesemwater
  • amandelen
  • 2 el oranjebloesemwater (voor de siroop)
  • 20 g suiker (voor de siroop)
  • 30 g water (voor de siroop)
  • 160 g amandelpoeder
  • 140 g eiwitten
  • 120 g bloemsuiker
  • 160 g boter
  • 70 g bloem
  • 2 el oranjebloesemwater
  • amandelen
  • 2 el oranjebloesemwater (voor de siroop)
  • 20 g suiker (voor de siroop)
  • 30 g water (voor de siroop)

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de boter in een pan tot je een beurre noisette krijgt.
2
Zeef de boter en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Zeef de poedersuiker en doe vervolgens samen met het amandelmeel en de bloem in een kom.
5
Voeg het zout, de luchtig geklopte eiwitten en het oranjebloesemwater toe.
6
Voeg de afgekoelde boter toe en meng tot een glad beslag.
7
Doe het beslag in een cakevorm (ongeveer 20x30cm), versier met enkele amandelen en bak gedurende 20 min.
8
Verwarm het water, het oranjebloesemwater en de suiker in een pan, terwijl de cake bakt.
9
Zodra de suiker opgelost is, laat je het mengsel nog 2 min. sudderen en haal het vervolgens van het vuur.
10
Is de cake gaar? Haal hem uit de oven en verdeel de siroop over de cake zodat alles doordrenkt wordt.
11
Laat afkoelen en geniet ervan!
1
Verwarm de boter in een pan tot je een beurre noisette krijgt.
2
Zeef de boter en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
4
Zeef de poedersuiker en doe vervolgens samen met het amandelmeel en de bloem in een kom.
5
Voeg het zout, de luchtig geklopte eiwitten en het oranjebloesemwater toe.
6
Voeg de afgekoelde boter toe en meng tot een glad beslag.
7
Doe het beslag in een cakevorm (ongeveer 20x30cm), versier met enkele amandelen en bak gedurende 20 min.
8
Verwarm het water, het oranjebloesemwater en de suiker in een pan, terwijl de cake bakt.
9
Zodra de suiker opgelost is, laat je het mengsel nog 2 min. sudderen en haal het vervolgens van het vuur.
10
Is de cake gaar? Haal hem uit de oven en verdeel de siroop over de cake zodat alles doordrenkt wordt.
11
Laat afkoelen en geniet ervan!
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 440 kcal - Vetten: 32,1 g - Koolhydraten: 28,1 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 440 kcal - Vetten: 32,1 g - Koolhydraten: 28,1 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

2 × 125 gr

€9,98

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,59

Reeds in je keuken

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Totaal:
€14,06