Recept zoekresultatenSlaatje van met quinoa en geroosterde kikkererwten
Delhaize logo
  • Slaatje van met quinoa en geroosterde kikkererwten
    B
Slaatje van met quinoa en geroosterde kikkererwtenB

Slaatje van met quinoa en geroosterde kikkererwten

door Anne Cornut
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 120 g gekookte kikkererwten (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 el olijfolie (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 el gerookte paprika (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1/2 el chilipoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1/2 kl cayennepeper (voor de geroosterde kikkererwten)
  • zout (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 100 g kerstomaten (voor de quinoasalade)
  • 1/2 granaatappel (voor de quinoasalade)
  • 3 takjes munt (voor de quinoasalade)
  • 3 takjes koriander (voor de quinoasalade)
  • 50 g Californische amandelen (voor de quinoasalade)
  • 50 g bioquinoa (voor de quinoasalade)
  • 100 g biofeta (voor de quinoasalade)
  • zout (voor de quinoasalade)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 80 g Griekse yoghurt (voor de dressing)
  • 1 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de dressing)
  • 120 g gekookte kikkererwten (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 el olijfolie (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 el gerookte paprika (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1/2 el chilipoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1/2 kl cayennepeper (voor de geroosterde kikkererwten)
  • zout (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 100 g kerstomaten (voor de quinoasalade)
  • 1/2 granaatappel (voor de quinoasalade)
  • 3 takjes munt (voor de quinoasalade)
  • 3 takjes koriander (voor de quinoasalade)
  • 50 g Californische amandelen (voor de quinoasalade)
  • 50 g bioquinoa (voor de quinoasalade)
  • 100 g biofeta (voor de quinoasalade)
  • zout (voor de quinoasalade)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)

Begin met koken

: 20 min. (+ 40 min. baktijd)
1
Begin met de kikkererwten: verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten onder koud water, giet ze af, meng ze met de olie, de kruiden en het zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kikkererwten over en schuif ze 30 min. in de oven. Meng en laat nog 10 min. roosteren. Laat afkoelen.
2
Maak de quinoasalade: spoel de quinoa en kook hem in 1,5 dl water met een beetje zout, volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de koriander en de munt fijn (houd eventueel een deel apart voor de afwerking). Voeg de gehalveerde tomaten, de granaatappelpitten (en het vrijgekomen sap), de feta in blokjes, de koriander en de munt toe aan de quinoa. Doe de salade in een lunchbox, met de kikkererwten.
3
Maak de dressing: meng de yoghurt met de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Besprenkel er de quinoasalade mee of giet de dressing in een klein apart potje.
1
Begin met de kikkererwten: verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten onder koud water, giet ze af, meng ze met de olie, de kruiden en het zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kikkererwten over en schuif ze 30 min. in de oven. Meng en laat nog 10 min. roosteren. Laat afkoelen.
2
Maak de quinoasalade: spoel de quinoa en kook hem in 1,5 dl water met een beetje zout, volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de koriander en de munt fijn (houd eventueel een deel apart voor de afwerking). Voeg de gehalveerde tomaten, de granaatappelpitten (en het vrijgekomen sap), de feta in blokjes, de koriander en de munt toe aan de quinoa. Doe de salade in een lunchbox, met de kikkererwten.
3
Maak de dressing: meng de yoghurt met de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Besprenkel er de quinoasalade mee of giet de dressing in een klein apart potje.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 223 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 19,7 g - Vezels: 4,5 g - Eiwitten: 9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 223 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 19,7 g - Vezels: 4,5 g - Eiwitten: 9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Lunch