Recept zoekresultatenVarkenshaasje met sinaasappel en honing
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met sinaasappel en honing
    A

Varkenshaasje met sinaasappel en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Varkenshaasje met sinaasappel en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 el acaciahoning
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2,5 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 g boter
  • 5 sinaasappels
  • 1 kl tijm
  • 2 varkenshaasjes van 350 g

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Honing | Acacia | Rauw | Bio

Mielbio

Honing | Acacia | Rauw | Bio

300 gr

Bio

€9,35

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Varkenshaasje | Rozemarijn

Delhaize

Varkenshaasje | Rozemarijn

+/- 500 gr

+/-€9,10

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€28,74

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Rasp de schil van een sinaasappel fijn, je hebt 1 eetlepel nodig. Pers het sap uit 3 sinaasappels.
  2. Verwarm de olie en de boter in een diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Doe er het sinaasappelsap en de geraspte schil bij, de tijm en de honing. Roer goed op de bodem van de pan, dek af en laat 30 min op zacht vuur sudderen, draai het vlees halverwege de baktijd om.
  4. Schil de overige 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij ze dan in halve schijven.
  5. Leg de varkenshaasjes op een snijplank en doe het bindmiddel bij de saus. Breng aan de kook en voeg peper en zout toe indien nodig. Voeg de sinaasappelschijven toe en breng opnieuw even aan de kook.
  6. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken, bedruip met de saus en serveer met puree en een salade van veldsla en/of witloof.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 94; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 4,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 94; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 4,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 14,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Varkenshaasje met sinaasappel en honing
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Honing | Acacia | Rauw | Bio

Mielbio

Honing | Acacia | Rauw | Bio

300 gr

Bio

€9,35

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Varkenshaasje | Rozemarijn

Delhaize

Varkenshaasje | Rozemarijn

+/- 500 gr

+/-€9,10

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€28,74