Recept zoekresultatenTartaar van rundvlees gesneden met het mes
Delhaize logo
  • Tartaar van rundvlees gesneden met het mes
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • zwarte peper
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 4 el sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 480 g steak
  • 6 steeltjes bieslook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 cm gember
  • 1 rijpe avocado
  • 1 handvol boeren- of groene kool
  • 1 blad nori-alg (voor sushi)
  • 2 el vierge sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el tamarisaus (soja)
  • zwarte peper
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 4 el sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 480 g steak
  • 6 steeltjes bieslook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 cm gember
  • 1 rijpe avocado
  • 1 handvol boeren- of groene kool
  • 1 blad nori-alg (voor sushi)
  • 2 el vierge sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el tamarisaus (soja)

Begin met koken

: 15 min.
1
Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
2
Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
3
Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
4
Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
5
Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.
1
Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
2
Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
3
Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
4
Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
5
Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladspinazie | Gehakt

Hak

Bladspinazie | Gehakt

245 gr

€2,55

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

+/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€7,25

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Saitaku | Nori | Snack

Saitaku

Saitaku | Nori | Snack

10 gr

€3,29

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€39,53