Recept zoekresultatenSalade van halloumikaas en gegrilde vijgen
Delhaize logo
  • Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
    D
Salade van halloumikaas en gegrilde vijgenD

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 gehakte, Spaanse pepers
  • 4 goed rijpe vijgen
  • 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
  • 1 zakje rucola
  • 2 el olijfolie
  • 20 citroenen (het sap)
  • zout
  • 2 gehakte, Spaanse pepers
  • 4 goed rijpe vijgen
  • 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes
  • 1 zakje rucola
  • 2 el olijfolie
  • 20 citroenen (het sap)
  • zout

Begin met koken

1
Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg 1 Spaanse peper toe. Zet het opzij.
2
Verwarm de grill voor.
3
Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 min aan beide kanten grillen.
4
Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de rest van de Spaanse peperringetjes.
1
Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, peper en het zout. Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw. Voeg 1 Spaanse peper toe. Zet het opzij.
2
Verwarm de grill voor.
3
Plaats de kaas en de vijgen op de grill. Laat ze 2 min aan beide kanten grillen.
4
Verdeel kaas, vijgen en rucula over de borden. Besprenkel met citroenvinaigrette. Garneer met de rest van de Spaanse peperringetjes.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1185; energie (kCal): 283; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 21,4; suikers (g): 18,5; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 389,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Halloumi kaas | Classic

Alambra

Halloumi kaas | Classic

2 × 225 gr

€7,98

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,04