Recept zoekresultatenRundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
    A

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen bio
  • 1 bussel verse munt
  • 3 takjes tijm
  • 200 g yoghurt op Turkse wijze
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesam

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,10

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€19,36

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Trek zestes van de limoen(en). Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
  2. Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken. Pel de rode uien en snijd in 8. Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
  3. Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes. Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
  4. Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 244,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 244,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,10

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€19,36